S brambory

Výsledky hledání

Rychlé odkazy na obsah článku:
Francouzské brambory versus zapečené brambory
Zapečené brambory se špenátem
Zapečené brambory s brokolicí
Zapečené brambory se zelím
Zapečené brambory se smetanou
Zapečené brambory se smetanou a masem
Zapečené brambory s kuřecím masem
Zapečené brambory s mletým masem


Vybíráme z obsahu: Francouzské brambory versus zapečené brambory Většina z nás si pod názvem „francouzské brambory“ představí zapečené brambory se salámem, vajíčkem, sýrem a případně i cibulí. Francouzske brambory versus zapecene brambory Vetsina z nas si pod nazvem francouzske brambory predstavi zapecene brambory se salamem, vajickem, syrem a pripadne i cibuli. Francouzske brambory, nebo zapecene brambory? Zapecene brambory se spenatem Ingredience 100 g porku, 800 g brambor, 50 ml mleka, 300 g listoveho spenatu, sul, 100 g strouhaneho syra, 3 vejce Postup Uvarene brambory oloupeme a nakrajime na kolecka asi 0,5 mm silna a vyskladame je do vymazane formy. Zapecene brambory s brokolici Ingredience 1 brokolice, 1 cibule, 1 kelimek Cottage, 1 kelimek smetany, 1 kg brambor, 100 g eidamu, 2 vejce, sul, oregano, mlety cerny pepr, tuk na vymazani Postup Nejprve dame varit brambory. Zapecene brambory se smetanou a masem Ingredience 400 g brambor, 2 lzice nasekane petrzelky, 1 vejce, 200 g tvrdeho strouhaneho syra, 300 g veprove kyty, 200 ml smetany na slehani, sul, pepr Postup Brambory a kytu nakrajime na platky. Zapecene brambory se smetanou Ingredience 400 g brambor, 2 cibule, sul, pepr, 100 g sunky, smetana Postup Syrove brambory oloupeme a nakrajime na tenke platky. Navzdory nekterym predpisum, ktere uvadeji brambory varene, je praktictejsi pouzit brambory syrove.

Celý článek

Zaměření článku: brambory, francouzské, špenát, brokolice, zelí, smetana, maso, máslo



Rychlé odkazy na obsah článku:
Pečené brambory v troubě
Pečené brambory v alobalu
Pečené brambory s česnekem
Pečené brambory celé ve slupce
Americké brambory


Vybíráme z obsahu: Pečené brambory v troubě Ingredience : brambory, olivový olej, koření – drcený kmín, červená paprika, sůl (a někdy na chuť ještě oregano), dobrá je třeba i majoránka nebo kurkuma, pečicí papír Postup : Brambory omyjte... Pecene brambory v troube Ingredience brambory, olivovy olej, koreni drceny kmin, cervena paprika, sul a nekdy na chut jeste oregano, dobra je treba i majoranka nebo kurkuma, pecici papir Postup Brambory omyjte... Pečené brambory celé ve slupce Ingredience : brambory (cca 15 středních brambor), 50 ml olivového oleje (nebo 150 g másla), sůl, kmín (nebo rozmarýn, nebo tymián) Postup 1 : Brambory omyjeme důkladně vodou a osušíme. Pecene brambory cele ve slupce Ingredience brambory cca 15 strednich brambor, 50 ml olivoveho oleje nebo 150 g masla, sul, kmin nebo rozmaryn, nebo tymian Postup 1 Brambory omyjeme dukladne vodou a osusime. Pecene brambory v alobalu Ingredience 4 stredne velke brambory, alobal Smetanovy dresink Lucina, 150 ml zakysane smetany, 150 ml bileho jogurtu, cesnek, kren, pazitka, petrzelka, sul a pepr Postup Brambory dukladne omyjeme a kazdou zvlast zabalime do alobalu. Pečené brambory v alobalu Ingredience : 4 středně velké brambory, alobal Smetanový dresink : Lučina, 150 ml zakysané smetany, 150 ml bílého jogurtu, česnek, křen, pažitka, petrželka, sůl a pepř Postup: Brambory důkladně omyjeme a každou zvlášť zabalíme do alobalu. Goudy, strouhany muskatovy orisek Postup Omyte brambory rozpulte a vydlabejte, takto pripravene brambory vymazte olejem s cesnekem a soli. Americke brambory Ingredience 1 kg brambor a vice, olivovy olej, sladka paprika muze byt i paliva, sul Postup Dobre omyte brambory rozkrajime na kousky rozumne velikosti neloupeme, trochu osusime a dame do pekace.

Celý článek

Zaměření článku: pečené brambory, trouba, alobal, česnek, slupka, americké brambory



Rychlé odkazy na obsah článku:
Recept na pravé francouzské brambory
Francouzské brambory ze syrových brambor
Francouzské brambory s uzeným masem
Francouzské brambory trochu jinak
Francouzské brambory se smetanou
Francouzské brambory se sýrem
Francouzské brambory podle Pohlreicha
Jak dělají francouzské brambory "kluci v akci“
Skautské brambory


Vybíráme z obsahu: Francouzske brambory peceme tak dlouho, dokud nejsou vajicka dostatecne propecena a brambory pekne zlatave. Vetsina z nas si pod nazvem francouzske brambory predstavi zapecene brambory se salamem, vajickem, syrem a pripadne i s cibuli. Francouzské brambory pečeme tak dlouho, dokud nejsou vajíčka dostatečně propečená a brambory pěkně zlatavé. Většina z nás si pod názvem „francouzské brambory“ představí zapečené brambory se salámem, vajíčkem, sýrem a případně i s cibulí. Proč tedy označení francouzské brambory? Receptů na francouzské brambory je mnoho, protože v každé domácnosti se k jejich přípravě používají ty ingredience, které má rodina ráda. Recept na pravé francouzské brambory Ingredience : 100 g romadúru (40%), 80 g anglické slaniny, 1 kg brambor vařených ve slupce, 1 vejce, sůl, pepř, trocha oleje, trocha mléka. Postup: Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu zchladnout a oloupeme.

Celý článek

Zaměření článku: francouzské brambory, uzené maso, smetana, sýr, pohlreich, kluci v akci, ingredience, postup, skautské brambory



Rychlé odkazy na obsah článku:
Použití česneku v kuchyni
Domácí léčba - česnek s medem
Vajíčkové jednohubky s česnekem
Česneková pomazánka
Česnekový dip
Tradiční český bramborák
Pečené brambory s česnekem


Vybíráme z obsahu: Pecene brambory s cesnekem Suroviny 150 g nivy 10 ks brambor sul barevny drceny pepr 2 strouzky cesneku susena petrzelka olej Postup Brambory dobre omyjte pod tekouci vodou, nejlepe pouzijte k vydrhnuti necistot kartacek. Pečené brambory s česnekem Suroviny: 150 g nivy 10 ks brambor sůl barevný drcený pepř 2 stroužky česneku sušená petrželka olej Postup: Brambory dobře omyjte pod tekoucí vodou, nejlépe použijte k vydrhnutí nečistot kartáček. Tradiční český bramborák Suroviny: 80 g hladké mouky 1 vejce 800 g brambor 3–4 stroužky česneku majoránka sůl slanina (nemusí být) mletý černý pepř (nemusí být) olej Postup: Brambory oloupejte, omyjte a osušte. Brambory pečte v silně předehřáté troubě cca 45 minut. Asi 5 minut před dokončením posypte brambory nastrouhanou nivou, aby se sýr stihl rozpustit. Brambory podávejte ihned po upečení. Tradicni cesky bramborak Suroviny 80 g hladke mouky 1 vejce 800 g brambor 34 strouzky cesneku majoranka sul slanina nemusi byt mlety cerny pepr nemusi byt olej Postup Brambory oloupejte, omyjte a osuste. Brambory pecte v silne predehrate troube cca 45 minut.

Celý článek

Zaměření článku: česnek s medem, jednohubky, pomazánka, dip, bramborák, brambory



Rychlé odkazy na obsah článku:
Co je to topinambur
Pěstování topinamburů
Sadba topinamburů
Topinambury zákaz
Kde se dají koupit topinambury
Recept na salát s topinambury
Vařené topinambury
Pečené topinambury
Polévka z topinamburů


Vybíráme z obsahu: Topinambur je odolný proti mrazu i suchu, ale přece jen je více náročný na vláhu než brambory. Topinambury mají obdobné složení jako brambory. Chuť hlíz je velmi jemná i za syrova, nastrouhané nebo nakrájené na plátky se přidávají do salátů, vaří se jako příloha, mohou se opékat nebo jimi lze nahradit v polévkách brambory. Za syrova v salátech nahradí ředkvičku, mají obdobnou chuť, a za tepla je lze užít všude tam, kdy bychom použili jako přílohu k jídlu brambory. Hlízy nesklízejte jako brambory, ani rostlinu nevytrhávejte. Topinambur je odolny proti mrazu i suchu, ale prece jen je vice narocny na vlahu nez brambory. Topinambury maji obdobne slozeni jako brambory. Chut hliz je velmi jemna i za syrova, nastrouhane nebo nakrajene na platky se pridavaji do salatu, vari se jako priloha, mohou se opekat nebo jimi lze nahradit v polevkach brambory.

Celý článek

Zaměření článku: topinambury, pěstování, židovské brambory, sadba, recept, salát, polévka, ingredience, popis, jídlo



Rychlé odkazy na obsah článku:
Jak brambory léčí pleť
Výhody brambor
Brambory na pleť – recepty
Sladké brambory na pleť


Vybíráme z obsahu: Sladke brambory maji vyssi nutricni hodnotu nez bile ci zlute brambory. Sladké brambory mají vyšší nutriční hodnotu než bílé či žluté brambory. Brambory mají přirozený bělicí účinek, kterým lze zesvětlit tmavé skvrny. Brambory jsou bohaté na vitamín B a vlákninu. Jak brambory léčí pleť Šťáva z brambor aplikovaná na obličej zesvětluje kůži a zábaly nebo masky přinášejí hojnost živin, které jsou důležité pro pleť, aby tak rychle nestárla nebo nepůsobila unaveným dojmem. Začněte tím, že najemno rozkrájíte syrové brambory. Vždy mějte na paměti, že brambory velmi rychle oxidují (hnědnou), proto je důležité, abyste před každým použitím používala čerstvé, nebo si je můžete připravit dopředu, ale musejí být uzavřeny ve vzduchotěsné misce. Chcete-li si vytvořit vlastní přípravek pro ošetření pleti, zkuste kombinovat jemně nastrouhané brambory s řadou přírodních složek, které již máte v lednici nebo ve spíži.

Celý článek

Zaměření článku: brambory, zdravotní účinky, pleť, recepty, sladké brambory



Rychlé odkazy na obsah článku:
Dušená mrkev a apetit
Příznivé účinky mrkve na náš organismus
Dušená mrkev a vitamíny
Dušená mrkev s vepřovým masem
Dušená mrkev s bramborem
Dušená mrkev s hráškem
Dušená mrkev se smetanou
Dušená mrkev s kuřecím masem
Dušená mrkev dietní
Dušená mrkev nasladko
Dušená mrkev s treskou
Mrkev zapečená s balkánským sýrem
Indická mrkev


Vybíráme z obsahu: Dušenou mrkev s vepřovým masem podávejte s vařenými brambory. Brambory oloupejte, nakrájejte a vařte běžným způsobem. Dušenou mrkev a brambory můžete před servírováním posypat čerstvou petrželkou. Dušenou mrkev s kuřecím masem podávejte nejlépe s vařenými brambory. Podávejte s brambory nebo jako zdravou přílohu k masu. Jako přílohu doporučujeme rýži nebo vařené brambory. Dusenou mrkev s veprovym masem podavejte s varenymi brambory. Brambory oloupejte, nakrajejte a varte beznym zpusobem.

Celý článek

Zaměření článku: apetit, vitamíny, s vepřovým masem, s bramborem, s hráškem, se smetanou, s kuřecím masem, dietní, na sladko




LISTOVÁNÍ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15   Další


nabídka obchodu

NUTRICIA N.V., ZOETERMEER Hami příkrm špenát s hovězím a brambory 200g 8M

NUTRICIA N.V., ZOETERMEER Hami příkrm špenát s hovězím a brambory 200g 8M

NUTRICIA N.V., ZOETERMEER Hami příkrm špenát s hovězím a brambory 200g 8M....

Cena: 38 Kč
Koupit  koupit

NUTRICIA N.V., ZOETERMEER Hami příkrm Brambory kuře mrkev a špenát 250g

NUTRICIA N.V., ZOETERMEER Hami příkrm Brambory kuře mrkev a špenát 250g

NUTRICIA N.V., ZOETERMEER Hami příkrm Brambory kuře mrkev a špenát 250g....

Cena: 47 Kč
Koupit  koupit

NUTRICIA N.V., ZOETERMEER Hami příkrm mrkev s telecím a brambory 125g 6M

NUTRICIA N.V., ZOETERMEER Hami příkrm mrkev s telecím a brambory 125g 6M

NUTRICIA N.V., ZOETERMEER Hami příkrm mrkev s telecím a brambory 125g 6M....

Cena: 27 Kč
Koupit  koupit

Rinatura Dýňový olej 250 ml

Rinatura Dýňový olej 250 ml

Popis: Dýňový olej je jeden z nejprodávanějších „zdravých“ olejů. Tmavě zelený dýňový olej husté konzistence s chutí po pražených oříšcích. Vhodný do slaných, ale i sladkých pokrmů. Použití výhradně za studena. Je výborný nejen do salátů, ale i na bylinkové brambory, sýry i do pomazánek. Obsah: 250 ml...

Cena: 273 Kč
Koupit  koupit

Cereus Slánka - Italská Česneková 120g

Cereus Slánka - Italská Česneková 120g

Popis: Tato sůl je mírně pikantní, je vhodná i pro děti školního věku. Obohatí všechny vařené pokrmy jako polévky, omáčky, špagety, je výborná na topinky, brambory. Výborná v zimním období neboť zahřívá. Složení: Himálajská krystalická sůl Cereus, česnek*, petrželová nať *, chilli*. *= produkty ekologického zemědělství Obsah: 120 g...

Cena: 65 Kč
Koupit  koupit

Cereus Bio- Petrželová nať drhnutá 20g

Cereus Bio- Petrželová nať drhnutá 20g

Je především známá jako neodmyslitelné polévkové koření nebo koření na vařené či pečené brambory. Ale není třeba se v jejím použití omezovat, stejně tak dobře se hodí do salátových zálivek, na omelety, do omáček, rýže či těstovin. Vyzkoušejte ji spolu s dalšími bylinkami do  pomazánek, budete tak mít jaro na talíři v průběhu celého roku.Složení: Produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíHmotnost:...

Cena: 45 Kč
Koupit  koupit

Damodara Chipsy s chia semínky a rozmarýnem 100g

Damodara Chipsy s chia semínky a rozmarýnem 100g

Podává se jako pochutina (křupky či brambůrky) - z přirozeně bezlepkových surovin                                                                               ...

Cena: 42 Kč
Koupit  koupit

Cereus Slánka - Africká směs HARISA 120g

Cereus Slánka - Africká směs HARISA 120g

S touto směsí voňavého koření dodáte svému jídlu žhavost afrického slunce. Pikantní směs koření a himálajské růžové soli Harisa je vhodná na grilování, brambory, dušenou zeleninu, kuskus či jiné těstoviny a obiloviny, do polévek nebo do pikantních salátů. Složení: Kamenná sůl v ryze panenské podobě, paprika*, římský kmín*, koriandr*, chilli*, česnek* *=produkty ekologického zemědělství Hmotnost: 120...

Cena: 59 Kč
Koupit  koupit

Cereus Bio- Rozmarýn 30g

Cereus Bio- Rozmarýn 30g

Italská a francouzská kuchyně by bez této půvabně aromatické bylinky byla značně ochuzena. Vyniká především v pečených jídlech. Gratinované brambory na rozmarýnu nebo křupavá pizza mají své kouzlo nejen na dovolené u středozemního moře, ale také v jakémkoliv ročním období u nás. Tato voňavá bylinka by neměla chybět ani u žádného grilování. Složení: Produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíHmotnost:...

Cena: 45 Kč
Koupit  koupit