Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  

Domácnost

Postřik švestek

Postřik švestek

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 3

Úrodu švestek může ohrozit několik hub a zákeřný hmyz, proto je vhodné dodržovat preventivní opatření. Jedním z nich je postřik. Postřik švestek není nikterak náročný a zvládne jej i začátečník. Postřik na švestky obsahuje chemikálie, často jedy, které mají ještě několik dnů po aplikaci intenzivní účinky a mohou nepříjemně reagovat i s lidskými částmi těla.

Salát césar

Salát césar

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

César salát je oblíbenou pochoutkou prakticky v celém západním světě. Pokud dodržíte všechna pravidla jeho originální přípravy, získáte odlehčenou chuťovku, kterou zatěžuje z pozice trávení pouze

Keř mahonie

Keř mahonie

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Rostliny mahonie patří mezi nejodolnější keře pěstované v našem pásmu. Jsou známé a oblíbené pro své dekorační vlastnosti. Mahonie své jméno získaly podle významného amerického zahradníka irského

Pečená červená řepa podle Pohlreicha

Pečená červená řepa podle Pohlreicha

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Pečení umocňuje chuť a vůni zeleniny, která navíc získá lahodnou kůrčičku. K pečení se hodí zejména zelenina se silnou slupkou, a tou je právě červená řepa. Zde jsou dva zajímavé recepty

Jak vyčistit čalouněnou sedačku od svrabu

Jak vyčistit čalouněnou sedačku od svrabu

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

U každého svědivého onemocnění kůže je nutné pomýšlet na svrab. Pokud jste přišli do intimního kontaktu s osobou nakaženou svrabem, nechte se přeléčit, i když nemáte žádné potíže. Kontrola u lékaře

Aspik s červenou řepou

Aspik s červenou řepou

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Aspik je rosolovitá hmota. K výrobě aspiku se používají stejné základní suroviny jako k výrobě sulcu. Jsou to všechny druhy vepřových kůží sušených, solených, čerstvých, telecí pařené hlavy a nohy,

Motýlí keř

Motýlí keř

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Motýlí keř neboli komule Davidova je důkazem toho, co se stane, když se spojí to nejlepší z flóry a fauny – do obřích květů mnoha barev se slétají motýli a keř je tak obsypaný nejen nádhernými

Borax - použití v domácnosti

Borax - použití v domácnosti

Napsala: Vinšová N. / počet komentářů: 1

Borax má široké využití jak v domácnosti, tak i v některých odvětvích průmyslu.

LISTOVÁNÍ
1 | 2   Další

Diskuze

Postřik švestek

 AnnaHonetschlagerova  8.8.2019 22:40

Švestka má listy děravé jako síto.Co to způsobuje? Plody jsou napíchnuté s kapičkou.Mám ji ještě stříkat

Děkuji předem za odpovědˇ.Honetschlagerova

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Puchrovitost švestek

 Jan Spáčil  4.8.2019 11:58

Dobrý den, mám na zahradě starou švestku (její stáří odhaduji až na 70 let možná i více). Stále rodí a letos, znovu možná po 2 letech, se opět objevila deformace plodů, která asi odpovídá puchrovitosti švestek. Plody právě dozrávají, jsou poměrně velké ale často i z poloviny deformované, jako by zpuchřelé. Při rozpůlení se objeví dužnina zbarvená do červena v různé intenzitě, někdy jen červené žilky nebo i masivně celá dužnina kolem pecky. Přitom pecky jsou neporušené, jsou souměrně vyvinuté. Švestky jsou docela už velké, zralé, pěkně modré a poměrně sladké. Je mi líto je vyhodit a tak je i v tomto stavu konzumuju (jediný v rodině). Nevím, jestli dělám dobře z hlediska zdravotního a tak se zdvořile ptám, co s takovými švestkami dělat. Na slivovici je jich málo a o správnosti konzumace mám pochyby. Lze je použít bez rizika k jídlu nebo jen například na koláč ? Předem děkuji za radu a odpověď.
Jan Spáčil, Holešov

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Švestka

 JAROSLAV  27.4.2019 9:09

Dobrý den, je možno použít na švestku postřik Reldan 22,? děkuji za odpověd.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak zlikvidovat mahon

 MARIE  27.5.2018 12:50

porad te mi prosim jak zlikvidovat mnoholety mahon

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Uchování česneku

 irena  31.7.2019 14:59

Tak mě česnek v olivovém oleji zkvasil. Měl ajsem ho v lednici.Ve slunečnicovém oleji je v pořádku.Musím ten z toho olivového oleje vyhodit nebo jej můžu zachránit omytím a přendáním také do slunečnicového?Nebo jej dám mrazáku. Zkrátka jestli jej můžu použít.Je mi do breku,měla jsem krásné stružky a 3/4 úrody je zkažená. Děkuji.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Bórax

 Mária Ambrózová  3.3.2018 9:00

Dobrý deň! Bývam v rodinnom dome a už niekoľko rokov mi v letných mesiacoch znepríjemňujú bývanie mravce. Vyskytujú sa okolo domu a dostávajú sa dovnútra do izieb. Niektoré sú malé, iné veľké, s krídlami. Neviem sa ich zbaviť, hoci som vyskúšala množstvo prípravkov proti mravcom. Na internete som sa dočítala, aj vo vašom článku, že by mohol pomôcť bórax. Stále však neviem, kde ho naozaj kúpiť. Najradšej by som si ho objednala. Ak sa dá, poraďte, kde. Ďakujem.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Ozáření krku

 Jiří  16.8.2019 9:15

Absolvoval jsem 33 ozáření krku kvůli recidivě karcinomu štítnice. V závěrečné fázi se výrazně zhoršoval můj hlas a nyní, týden po ukončení, již jenom šeptám. Jak dlouho může tento problém přetrvávat? Děkuji.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Postřik švestek

 AnnaHonetschlagerova  8.8.2019 22:40

Švestka má listy děravé jako síto.Co to způsobuje? Plody jsou napíchnuté s kapičkou.Mám ji ještě stříkat

Děkuji předem za odpovědˇ.Honetschlagerova

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Puchrovitost švestek

 Jan Spáčil  4.8.2019 11:58

Dobrý den, mám na zahradě starou švestku (její stáří odhaduji až na 70 let možná i více). Stále rodí a letos, znovu možná po 2 letech, se opět objevila deformace plodů, která asi odpovídá puchrovitosti švestek. Plody právě dozrávají, jsou poměrně velké ale často i z poloviny deformované, jako by zpuchřelé. Při rozpůlení se objeví dužnina zbarvená do červena v různé intenzitě, někdy jen červené žilky nebo i masivně celá dužnina kolem pecky. Přitom pecky jsou neporušené, jsou souměrně vyvinuté. Švestky jsou docela už velké, zralé, pěkně modré a poměrně sladké. Je mi líto je vyhodit a tak je i v tomto stavu konzumuju (jediný v rodině). Nevím, jestli dělám dobře z hlediska zdravotního a tak se zdvořile ptám, co s takovými švestkami dělat. Na slivovici je jich málo a o správnosti konzumace mám pochyby. Lze je použít bez rizika k jídlu nebo jen například na koláč ? Předem děkuji za radu a odpověď.
Jan Spáčil, Holešov

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Uchování česneku

 irena  31.7.2019 14:59

Tak mě česnek v olivovém oleji zkvasil. Měl ajsem ho v lednici.Ve slunečnicovém oleji je v pořádku.Musím ten z toho olivového oleje vyhodit nebo jej můžu zachránit omytím a přendáním také do slunečnicového?Nebo jej dám mrazáku. Zkrátka jestli jej můžu použít.Je mi do breku,měla jsem krásné stružky a 3/4 úrody je zkažená. Děkuji.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Otok jednoho kotníku

 martina  24.7.2019 10:41

Dobrý den, už 3 dny sleduji svůj levý kotník který natéká od kotníku k lítku, nevím co to muže znamenat. není to žádný extra velký nárust ale je to viditelné oproti druhé noze, nárt prsty ok , jen ten kotník a kousek lítka. co to je|??Je pravda že zrhuba před týdnem jsem špatně došlápla, ale chodím bez bolesti. Díky Martina

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU