Hovězí maso

Výsledky hledání

Rychlé odkazy na obsah článku:
Hovězí guláš
Hovězí zadní kýta
Hovězí svíčková
Hovězí roštěná
Hovězí vývar
Hovězí kližka
Hovězí na česneku
Hovězí přední


Vybíráme z obsahu: Hovězí guláš Suroviny: 750 g hovězího předního 3 ks cibule 5 stroužků česneku 1 kostka masoxu 1 lžička mleté sladké papriky 1 lžička mleté pálivé papriky 1 lžička majoránky 1 lžička drceného kmínu 4 lžíce sádla na smažení Postup: Hovězí maso si nakrájíme na kostky. Hovězí roštěná Suroviny: 600g hovězí roštěné 2 cibule 3 lžíce plnotučné hořčice 1 masox sůl, pepř olej hladká mouka, voda Postup: Hovězí roštěnou nakrájíme na plátky, na stranách nařízneme a naklepeme z obou stran. Hovězí vývar Suroviny: hovězí maso na polévku 2 mrkve 1 petržel ½ celeru sůl, pepř, vegeta Postup: Omyté maso dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Hovězí přední Přední hovězí maso lze použít na steaky, omáčku nebo jako mleté maso, ale i do polévky. Hovězí svíčková Hovězí svíčková je kvalitní hovězí maso, které se nachází v zadní části těla krávy nebo býka. Hovězí guláš z kližky Suroviny: 1 kg hovězího masa z kližky 600 g cibule 100 g sádla nebo olej 3 lžíce mleté sladké papriky 1 lžičku mleté pálivé papriky 1 lžičku drceného kmínu 500 ml hovězího vývaru (nebo vodu... Hovězí kližka Hovězí kližka je maso z předních a zadních nohou jalovic a býků. Dušená hovězí zadní kýta se zeleninou Suroviny: 500 g hovězí zadní kýty 250 g kořenové zeleniny – celer, petržel 150 g mrkve 1 cibule 2 stroužky česneku hovězí vývar 1 dcl červeného vína 1 lžíce rajského protlaku...

Celý článek

Zaměření článku: hovězí maso, guláš, zadní kýta, svíčková, steak, biftek, roštěná, vývar, kližka, guláš, na česneku, přední



Rychlé odkazy na obsah článku:
Je nebezpečné jen hovězí maso?
Nezdravé jsou tuky z těl přežvýkavců
Transmastná kyselina – zabiják poválečné doby
Jsou transmastné kyseliny obsaženy ve všech tucích?
Jak poznám zdravý tuk?
Máme dále jíst krávy?


Vybíráme z obsahu: Nejen hovězí maso, ale maso všech přežvýkavců obsahuje zdraví škodlivé transmastné kyseliny. A to vše jen proto, že jsme žili v době, kdy hovězí maso, mléko a výrobky z něj měly zelenou. Nejen hovezi maso, ale maso vsech prezvykavcu obsahuje zdravi skodlive transmastne kyseliny. Taktéž libové vepřové maso je ve srovnání z hovězím zdravější. Proč taky, hovězí maso je bohaté na aminokyseliny, tedy na bílkoviny obecně, a má i nízký obsah tuku ve svalovině. Je nebezpečné jen hovězí maso? Hovězí maso je doslova prosáklé zdraví škodlivými transmastnými kyselinami. Středně propečený steak z hovězí svíčkové by se mohl zdát jako jídlo, které nemá žádné negativní účinky na lidské zdraví.

Celý článek

Zaměření článku: transmastné kyseliny, nezdravé hovězí maso, nezdravé máslo, zdravé tuky, zdravé maso, zdravý olej, jedovaté máslo, jedovaté maso



Rychlé odkazy na obsah článku:
Hovězí zadní kýta
Steak z hovězí kýty
Hovězí steak na pánvi
Hovězí steak v troubě
Hovězí steak na grilu
Hovězí steak na pepři
Hovězí steak s pepřovou omáčkou
Hovězí steak na červeném víně
Hovězí roládky z kýty
Plátky z hovězí kýty
Jak připravuje hovězí kýtu Pohlreich
Hovězí kýta na pivě
Hovězí kýta na houbách
Hovězí pečeně po cikánsku
Hovězí kýta na smetaně
Hovězí kýta na cibuli
Hovězí kýta se zeleninou


Vybíráme z obsahu: Hovězí kýta na cibuli Ingredience: 1 kg hovězí kýty, 3 cibule, slunečnicový olej, 750 ml hovězího vývaru, mletý pepř, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml červeného vína Technologický postup: Maso nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, osolíme, opepříme (nenaklepáváme). Hovězí roládky z kýty Ingredience: 600 g hovězí kýty (na plátky), 100 g sušené šunky, 150 g sušených rajčat naložených v oleji, čerstvá šalvěj, 500 ml hovězího vývaru, 100 ml červeného vína, 1 lžíce smetany,... Hovězí kýta na houbách Ingredience: 500 g hovězí kýty, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 g anglické slaniny, hrst hub, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 500 ml hovězího vývaru, mletý pepř, sůl Technologický postup: Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dohněda. Hovězí kýta se zeleninou Ingredience: 800 g hovězí kýty, 100 g celeru, 100 g petržele, 50 g řapíkatého celeru, 120 g mrkve, 1 cibule, 2,5 dl hovězího vývaru, 1 dl červeného vína, 1 lžíce rajčatového protlaku,... Vyzrálé maso je 2–3x křehčí než maso nevyzrálé, a proto lze jen doporučit zakoupení kvalitního hovězího masa cca 1 týden před jeho kulinářským využitím. Kdyz je zelenina s cibuli hotova, pridame maso, jalovec, nove koreni, pepr, bobkovy list, tymian a nastrouhanou citronovou kuru, vse zalijeme vyvarem a vinem, prikryjeme poklici a nechame 50 minut dusit, maso by melo byt mekke. Přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso, podlijeme vývarem, přidáme houby a dva stroužky česneku a dusíme doměkka, podle potřeby přidáváme vývar. Pridame maso nakrajene na vetsi kostky, koreni a prolisovany cesnek, osolime, priklopime a dusime, dokud maso nezmekne.

Celý článek

Zaměření článku: hovězí, maso, kýta, nutriční hodnoty, steaky, ingredience, technologický postup



Rychlé odkazy na obsah článku:
Hovězí po burgundsku - charakteristika
Hovězí po burgundsku podle Pohlreicha
Jak dělá hovězí po burgundsku Dita P.
Jak připravují hovězí po burgundsku Kluci v akci
Jak vaří hovězí po burgundsku Vaněk
Hovězí po burgundsku podle Pauluse
Hovězí po burgundsku v pomalém hrnci


Vybíráme z obsahu: Hovězí po burgundsku je hovězí maso pomalu dušené v červeném víně. Hovězí po burgundsku v pomalém hrnci Ingredience: 700 g hovězího zadního masa, 100 g slaniny, 1 lžíce oleje, 1 mrkev, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml červeného silného vína, 100–150 ml hovězího vývaru,... Kdyz je maso mekke, tak ho vyjmeme a stavu zjemnime oriskem masla, pote maso vlozime zpet. Jak vaří hovězí po burgundsku Vaněk Ingredience: 1 kg hovězího zadního masa, 100 g špeku, 200 g žampionů, 3 větší mrkve, 4 středně velké cibule, 20 nakládaných perličkových cibulek, 3 stroužky česneku, 3 lžíce... Hovězí po burgundsku podle Pauluse Ingredience: 1 kg zadního hovězího masa, 3 lžíce rostlinného oleje, sůl, čerstvě mletý pepř, 200 g slaniny, 2 mrkve, 2 ks řapíkatého celeru, 100 g celeru, 1 cibule, 2 stroužky... Když je maso měkké, tak ho vyjmeme a šťávu zjemníme oříškem másla, poté maso vložíme zpět. Po chvilce zeleninovy zaklad prendame do jineho hrnce a do panve vhodime maso podle potreby muzeme panev zakapnout olivovym olejem, maso opeceme ze vsech stran do hneda, moc s nim nemichame, aby z toho nevznikl gulas. Jak připravují hovězí po burgundsku Kluci v akci Ingredience: 1 kg hovězího zadního masa, 3 lžíce másla, 100 g anglické slaniny, 4 šalotky, 1 mrkev, 150 g žampionů (malé), 2 stroužky česneku, svazek bylinek...

Celý článek

Zaměření článku: hovězí po burgundsku, zadní hovězí maso, víno, ingredience, technologický postup



Rychlé odkazy na obsah článku:
Kližka s kostí, co s ní?
Recept na kližku na červeném víně
Hovězí kližka podle Pohlreicha
Guláš z kližky
Kližka na česneku
Hovězí kližka na česneku a majoránce
Jak dělají hovězí kližku Kluci v akci
Hovězí kližka na houbách
Hovězí kližka se sójovou omáčkou
Jak se řekne kližka slovensky
Kližka anglicky
Cena kližky


Vybíráme z obsahu: Jak dělají hovězí kližku Kluci v akci Ingredience: 1 kg hovězí kližky, 200 g mrkve, 100 g celeru, 100 g petržele, 2 cibule, divoké koření vcelku (nové koření, pepř, bobkový list), tymián, voda nebo hovězí vývar... Hovězí kližka na česneku a majoránce Ingredience : 600 g hovězí kližky, 1 plná lžíce majoránky, 1 palička česneku, 1/2 kostky masoxu, 1 lžíce másla, olej, 1/2 lžičky pepře, sůl Postup: Kližku odblaníme a nakrájíme na menší plátky napříč vlákny. Hovězí kližka se sójovou omáčkou Ingredience : ¾ kg hovězí kližky, 2 lžičky sójové omáčky, 2 lžičky solamylu, ¼ čínského zelí, 5 jarních cibulek, hrst mungo výhonků, 3 stroužky česneku, 1 dcl bílého vína, 3 lžíce... Čerstvá hovězí kližka bez kosti – výsekové maso: 1 000 g stojí 149 Kč. Maso vyjmeme a na temze tuku na mirnem ohni osmahneme cibulku dozlatova, zaprasime paprikou, lehce osmahneme, podlijeme vyvarem ci vodou, dame zpet maso a vse ostatni. Hovězí kližka na houbách Ingredience : 4 plátky hovězí kližky, 1 větší hrst lesních hub (čerstvých nebo mražených), 1 mrkev, 1/2 celeru, 1 petržel, 1 čabajka nebo jiná pikantní klobása, 1 cibule, 2 stroužky... Recept na kližku na červeném víně Ingredience : 350 až 400 gramů hovězí kližky, 1 větší cibule, 1 větší mrkev, čtvrtka celeru, sůl, mletý pepř, případně mleté nové koření, olej, cca ½ litru stolního červeného vína Postup: Hovězí kližku opláchneme a do sucha otřeme. Maso vyjmeme a na témže tuku na mírném ohni osmahneme cibulku dozlatova, zaprášíme paprikou, lehce osmahneme, podlijeme vývarem či vodou, dáme zpět maso a vše ostatní.

Celý článek

Zaměření článku: kližka, recept, víno, pohlreich, guláš, česnek, majoránka, kluci v akci, houby, sójová omáčka, cena, ingredience, postup



Rychlé odkazy na obsah článku:
Výživové hodnoty hovězího vývaru
Tradiční hovězí vývar
Hovězí vývar trochu jinak
Hovězí vývar consommé podle Pohlreicha
Hovězí vývar v tlakovém hrnci
Hovězí vývar z kostí
Domácí hovězí polévka
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi
Hovězí vývar s masem
Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi
Hovězí vývar se zeleninou
Hovězí vývar s játrovou rýží
Hovězí polévka s rýží
Hovězí polévka s česnekem
Čínská hovězí polévka


Vybíráme z obsahu: Hovězí polévka s česnekem Ingredience: 500 g hovězího masa, 250 g hovězích kostí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, voda, sůl. Domácí hovězí polévka Ingredience: voda, 10 kuliček černého pepře, 5 kuliček nového koření, sůl, pažitka, 250 g petržele, celerová nať, 600 g hovězích kostí, 1 stroužek česneku, 250 g celeru, 150 g mrkve, libeček, 500 g hovězích žeber, petrželová nať, 1 cibule. Hovězí vývar se zeleninou Ingredience: 500 g hovězích žeber, 1 kus mrkve, 1 kus petržele, 1 kus květáku, 1 kus pórku, 1 cibule, 10 kuliček pepře, 1 kus masoxu, 1 lžička vegety, maggi, špetka šafránu, sůl, petrželová nať, libeček. Výživové hodnoty hovězího vývaru Hovězí vývar představuje zdroj kvalitních bílkovin (zejména přidáte-li i pokrájené maso), vitamínů a minerálů (ze zeleniny). Tradiční hovězí vývar Ingredience: 500 g hovězího masa (hřbet, nožičky, hrudí, maso z krku nebo plec, oháňka, případně morkové kosti), 1 cibule (překrojená), 100 g celeru (1/4 celeru) na větší kusy, 100 g mrkve... Technologický postup: Dobře oprané kosti a lehce naklepané maso zalijeme studenou vodou, osolíme, zakryjeme poklicí, zvolna přivedeme k varu a pozvolna vaříme 2–3 hodiny, až je maso měkké. Hovězí polévka s rýží Ingredience: 300 g hrášku v slaném nálevu, petrželová nať, sůl, pepř, 100 g loupané rýže, voda, 500 g hovězích žeber, 1 kus mrkve, 1 kus petržele, 1/4 celeru, 2 cibule, 10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 listy bobkového listu. Čínská hovězí polévka Ingredience: 400 g hovězího masa, 3 vejce, 1 kus čínského zelí, 1 kus petržele, 1 kus brokolice, sůl, celý pepř, voda, 100 g hrubé mouky, celé nové koření.

Celý článek

Zaměření článku: hovězí vývar, polévka, hovězí maso, hovězí kosti, zelenina, sůl



Rychlé odkazy na obsah článku:
Druhy, kvalita a nutriční hodnoty mletých mas
Nebezpečí u mletého masa
Mleté maso s těstovinami
Mleté maso na špejli
Čevabčiči
Mleté maso na grilu
Mleté maso na špagety
Mleté maso s bramborem
Mleté maso s cuketou


Vybíráme z obsahu: Mastných kyselin a 1,18 g sodíku), míchané hovězí a vepřové maso (262 kcal, 0,2 g cukrů, 24 g tuků, 8 g nasycených mastných kyselin a 1,68 g sodíku), skopové maso (192 kcal, 14,6 g tuků, 17,2 g bílkovin a 0 g... Na sadle osmazime cibulku do zlatova, pridame osolene mlete maso a nechame orestovat, az se maso rozdeli na kousicky. Kyselin a 1,18 g sodiku, michane hovezi a veprove maso 262 kcal, 0,2 g cukru, 24 g tuku, 8 g nasycenych mastnych kyselin a 1,68 g sodiku, skopove maso 192 kcal, 14,6 g tuku, 17,2 g bilkovin a 0 g sacharidu a kureci... Na sádle osmažíme cibulku do zlatova, přidáme osolené mleté maso a necháme orestovat, až se maso rozdělí na kousíčky. Druhy, kvalita a nutriční hodnoty mletých mas Mleté maso připravujeme ze všech druhů jatečných mas (hovězí, vepřové, kuřecí, skopové), zvěřiny, ryb. Složení nejčastěji užívaných mas ve 100 g je u hovězího masa (53 kcal, 0,2 g cukrů, 2,4 g tuku, 1,2 g nasycených mastných kyselin a 0,5 g sodíku), vepřové maso (247 kcal, 0 g cukrů, 20 g tuků, 6,8 g nasycených... Některá masa můžeme mísit (hovězí a vepřové). Mleté maso připravujeme bezprostředně před přípravou pokrmů, a to z toho důvodu, že podléhá rychlé zkáze.

Celý článek

Zaměření článku: mleté maso, hrubost, technologický postup, tepelná úprava, hovězí, vepřové, suroviny, složení




LISTOVÁNÍ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15   Další


nabídka obchodu

HIPP Hovězí maso BIO 125 g

HIPP Hovězí maso BIO 125 g

BIO Hovězí maso můžete kombinovat se zeleninovým příkrmem nebo s přílohou....

Cena: 69 Kč
Koupit  koupit

Expres Menu Hovězí Stroganoff 600g

Expres Menu Hovězí Stroganoff 600g

Zadní hovězí maso nakrájené na nudličky, dušené doměkka se smetanou a žampiony, ochucené rajským protlakem a citronem. 2 porce....

Cena: 152 Kč
Koupit  koupit

Sheba kapsa Cuisine hovězí maso ve šťávě 85g

Sheba kapsa Cuisine hovězí maso ve šťávě 85g

Kapsa Sheba Cuisine hovězí maso ve šťávě s obsahem 85 gramů určené pro kočky....

Cena: 22 Kč
Koupit  koupit

Expres Menu Svíčková na smetaně 600g

Expres Menu Svíčková na smetaně 600g

Hovězí maso zadní prošpikované špekem podle klasických receptur, dušené doměkka v zeleninovém základu. Balení obsahuje 2 porce....

Cena: 156 Kč
Koupit  koupit

HAMI Příkrm mrkev brambor hovězí 125g

HAMI Příkrm mrkev brambor hovězí 125g

Mezi 4. až 6. měsícem se zařadí do jeho jídelníčku další druhy zeleniny....

Cena: 29 Kč
Koupit  koupit

Expres Menu Hovězí guláš 600g

Expres Menu Hovězí guláš 600g

Kousky předního hovězího masa dušené v cibulovém základu se sladkou paprikou. Omáčka je dochucená česnekem, majoránkou a pepřem. V balení 2 porce....

Cena: 142 Kč
Koupit  koupit

OVKO Dětská výživa s bramborem a hovězím masem OVKO 190g - BIO

OVKO Dětská výživa s bramborem a hovězím masem OVKO 190g - BIO

Bio dětská výživa - karotka, brambor a hovězí Zeleninovo-masový příkrm pro děti od ukončeného 4. měsíce. Chutná směs s karotkou, bramborami a hovězím masem. Složení: pitná voda, karotka* 30 %, brambory* 25 %, hovězí maso* 8 %. Suroviny označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.Obsah: 190gZemě původu: Slovensko Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 196 kJ / 47 kcalTuky...

Cena: 32 Kč
Koupit  koupit

Hami Příkrm Špenát + brambor + hovězí 200 g

Hami Příkrm Špenát + brambor + hovězí 200 g

Období kolem 8. měsíce věku je vhodné na poznávání nových chutí a pestřejší stravu....

Cena: 39 Kč
Koupit  koupit

NUTRICIA N.V., ZOETERMEER Hami příkrm hovězí na zelenině 125g 6M

NUTRICIA N.V., ZOETERMEER Hami příkrm hovězí na zelenině 125g 6M

Zeleninový příkrm pro děti od ukončeného 5. měsíce. Příkrmy Hami obsahují vyvážený poměr ingrediencí a všech látek pro správný růst a vývoj dítěte....

Cena: 27 Kč
Koupit  koupit

Rollos hovězí pochoutka pes 2 kg

Rollos hovězí pochoutka pes 2 kg

Rollos - malé závitky pro psy s hovězí příchutí....

Cena: 179 Kč
Koupit  koupit

HIPP Kuřecí maso BIO 125 g

HIPP Kuřecí maso BIO 125 g

BIO Kuřecí maso můžete kombinovat se zeleninovým příkrmem nebo s přílohou....

Cena: 69 Kč
Koupit  koupit

HIPP Krůtí maso BIO 125 g

HIPP Krůtí maso BIO 125 g

BIO Krůtí maso můžete kombinovat se zeleninovým příkrmem nebo s přílohou....

Cena: 69 Kč
Koupit  koupit

Cesar hovězí s játry 150g

Cesar hovězí s játry 150g

Cesar hovězí s játry 150g...

Cena: 29 Kč
Koupit  koupit

Animonda paštika Senior hovězí/kuře pes 150g

Animonda paštika Senior hovězí/kuře pes 150g

Animonda paštika Senior hovězí/kuře pes 150g...

Cena: 29 Kč
Koupit  koupit

HIPP BABY BIO Bramborové pyré s kukuřicí + krůtí maso 125g CZ6203

HIPP BABY BIO Bramborové pyré s kukuřicí + krůtí maso 125g CZ6203

Intenzivní růst Vašeho miminka vyžaduje rozšíření jídelníčku o jídla, která obsahují maso a zeleninu....

Cena: 42 Kč
Koupit  koupit