Hovězí maso

Výsledky hledání

Rychlé odkazy na obsah článku:
Hovězí guláš
Hovězí zadní kýta
Hovězí svíčková
Hovězí roštěná
Hovězí vývar
Hovězí kližka
Hovězí na česneku
Hovězí přední


Vybíráme z obsahu: Hovězí guláš Suroviny: 750 g hovězího předního 3 ks cibule 5 stroužků česneku 1 kostka masoxu 1 lžička mleté sladké papriky 1 lžička mleté pálivé papriky 1 lžička majoránky 1 lžička drceného kmínu 4 lžíce sádla na smažení Postup: Hovězí maso si nakrájíme na kostky. Hovězí roštěná Suroviny: 600g hovězí roštěné 2 cibule 3 lžíce plnotučné hořčice 1 masox sůl, pepř olej hladká mouka, voda Postup: Hovězí roštěnou nakrájíme na plátky, na stranách nařízneme a naklepeme z obou stran. Hovězí vývar Suroviny: hovězí maso na polévku 2 mrkve 1 petržel ½ celeru sůl, pepř, vegeta Postup: Omyté maso dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Hovězí přední Přední hovězí maso lze použít na steaky, omáčku nebo jako mleté maso, ale i do polévky. Hovězí svíčková Hovězí svíčková je kvalitní hovězí maso, které se nachází v zadní části těla krávy nebo býka. Hovězí guláš z kližky Suroviny: 1 kg hovězího masa z kližky 600 g cibule 100 g sádla nebo olej 3 lžíce mleté sladké papriky 1 lžičku mleté pálivé papriky 1 lžičku drceného kmínu 500 ml hovězího vývaru (nebo vodu... Hovězí kližka Hovězí kližka je maso z předních a zadních nohou jalovic a býků. Dušená hovězí zadní kýta se zeleninou Suroviny: 500 g hovězí zadní kýty 250 g kořenové zeleniny – celer, petržel 150 g mrkve 1 cibule 2 stroužky česneku hovězí vývar 1 dcl červeného vína 1 lžíce rajského protlaku...

Celý článek

Zaměření článku: hovězí maso, guláš, zadní kýta, svíčková, steak, biftek, roštěná, vývar, kližka, guláš, na česneku, přední



Rychlé odkazy na obsah článku:
Je nebezpečné jen hovězí maso?
Nezdravé jsou tuky z těl přežvýkavců
Transmastná kyselina – zabiják poválečné doby
Jsou transmastné kyseliny obsaženy ve všech tucích?
Jak poznám zdravý tuk?
Máme dále jíst krávy?


Vybíráme z obsahu: Nejen hovězí maso, ale maso všech přežvýkavců obsahuje zdraví škodlivé transmastné kyseliny. A to vše jen proto, že jsme žili v době, kdy hovězí maso, mléko a výrobky z něj měly zelenou. Nejen hovezi maso, ale maso vsech prezvykavcu obsahuje zdravi skodlive transmastne kyseliny. Taktéž libové vepřové maso je ve srovnání z hovězím zdravější. Proč taky, hovězí maso je bohaté na aminokyseliny, tedy na bílkoviny obecně, a má i nízký obsah tuku ve svalovině. Je nebezpečné jen hovězí maso? Hovězí maso je doslova prosáklé zdraví škodlivými transmastnými kyselinami. Středně propečený steak z hovězí svíčkové by se mohl zdát jako jídlo, které nemá žádné negativní účinky na lidské zdraví.

Celý článek

Zaměření článku: transmastné kyseliny, nezdravé hovězí maso, nezdravé máslo, zdravé tuky, zdravé maso, zdravý olej, jedovaté máslo, jedovaté maso



Rychlé odkazy na obsah článku:
Druhy, kvalita a nutriční hodnoty mletých mas
Nebezpečí u mletého masa
Mleté maso s těstovinami
Mleté maso na špejli
Čevabčiči
Mleté maso na grilu
Mleté maso na špagety
Mleté maso s bramborem
Mleté maso s cuketou


Vybíráme z obsahu: Mastných kyselin a 1,18 g sodíku), míchané hovězí a vepřové maso (262 kcal, 0,2 g cukrů, 24 g tuků, 8 g nasycených mastných kyselin a 1,68 g sodíku), skopové maso (192 kcal, 14,6 g tuků, 17,2 g bílkovin a 0 g... Na sadle osmazime cibulku do zlatova, pridame osolene mlete maso a nechame orestovat, az se maso rozdeli na kousicky. Kyselin a 1,18 g sodiku, michane hovezi a veprove maso 262 kcal, 0,2 g cukru, 24 g tuku, 8 g nasycenych mastnych kyselin a 1,68 g sodiku, skopove maso 192 kcal, 14,6 g tuku, 17,2 g bilkovin a 0 g sacharidu a kureci... Na sádle osmažíme cibulku do zlatova, přidáme osolené mleté maso a necháme orestovat, až se maso rozdělí na kousíčky. Druhy, kvalita a nutriční hodnoty mletých mas Mleté maso připravujeme ze všech druhů jatečných mas (hovězí, vepřové, kuřecí, skopové), zvěřiny, ryb. Složení nejčastěji užívaných mas ve 100 g je u hovězího masa (53 kcal, 0,2 g cukrů, 2,4 g tuku, 1,2 g nasycených mastných kyselin a 0,5 g sodíku), vepřové maso (247 kcal, 0 g cukrů, 20 g tuků, 6,8 g nasycených... Některá masa můžeme mísit (hovězí a vepřové). Mleté maso připravujeme bezprostředně před přípravou pokrmů, a to z toho důvodu, že podléhá rychlé zkáze.

Celý článek

Zaměření článku: mleté maso, hrubost, technologický postup, tepelná úprava, hovězí, vepřové, suroviny, složení



Rychlé odkazy na obsah článku:
Výživové hodnoty hovězího vývaru
Tradiční hovězí vývar
Hovězí vývar trochu jinak
Hovězí vývar consommé podle Pohlreicha
Hovězí vývar v tlakovém hrnci
Hovězí vývar z kostí
Domácí hovězí polévka
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi
Hovězí vývar s masem
Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi
Hovězí vývar se zeleninou
Hovězí vývar s játrovou rýží
Hovězí polévka s rýží
Hovězí polévka s česnekem
Čínská hovězí polévka


Vybíráme z obsahu: Hovězí polévka s česnekem Ingredience: 500 g hovězího masa, 250 g hovězích kostí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, voda, sůl. Domácí hovězí polévka Ingredience: voda, 10 kuliček černého pepře, 5 kuliček nového koření, sůl, pažitka, 250 g petržele, celerová nať, 600 g hovězích kostí, 1 stroužek česneku, 250 g celeru, 150 g mrkve, libeček, 500 g hovězích žeber, petrželová nať, 1 cibule. Hovězí vývar se zeleninou Ingredience: 500 g hovězích žeber, 1 kus mrkve, 1 kus petržele, 1 kus květáku, 1 kus pórku, 1 cibule, 10 kuliček pepře, 1 kus masoxu, 1 lžička vegety, maggi, špetka šafránu, sůl, petrželová nať, libeček. Výživové hodnoty hovězího vývaru Hovězí vývar představuje zdroj kvalitních bílkovin (zejména přidáte-li i pokrájené maso), vitamínů a minerálů (ze zeleniny). Tradiční hovězí vývar Ingredience: 500 g hovězího masa (hřbet, nožičky, hrudí, maso z krku nebo plec, oháňka, případně morkové kosti), 1 cibule (překrojená), 100 g celeru (1/4 celeru) na větší kusy, 100 g mrkve... Technologický postup: Dobře oprané kosti a lehce naklepané maso zalijeme studenou vodou, osolíme, zakryjeme poklicí, zvolna přivedeme k varu a pozvolna vaříme 2–3 hodiny, až je maso měkké. Hovězí polévka s rýží Ingredience: 300 g hrášku v slaném nálevu, petrželová nať, sůl, pepř, 100 g loupané rýže, voda, 500 g hovězích žeber, 1 kus mrkve, 1 kus petržele, 1/4 celeru, 2 cibule, 10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 listy bobkového listu. Čínská hovězí polévka Ingredience: 400 g hovězího masa, 3 vejce, 1 kus čínského zelí, 1 kus petržele, 1 kus brokolice, sůl, celý pepř, voda, 100 g hrubé mouky, celé nové koření.

Celý článek

Zaměření článku: hovězí vývar, polévka, hovězí maso, hovězí kosti, zelenina, sůl



Rychlé odkazy na obsah článku:
Rady k přípravě a výběru roštěné
Návod na hovězí roštěnou v tlakovém hrnci
Návod na přírodní hovězí roštěnou
Znojemská roštěná s rýží
Hovězí roštěná na houbách
Hovězí roštěná na hořčici
Hovězí roštěná na víně
Hovězí roštěná na česneku
Hovězí roštěná na grilu
Hovězí roštěná jako steak
Recept na staročeské hovězí roštěnky
Jak dělají hovězí roštěnou Kluci v akci
Hovězí roštěná od Pohlreicha
Cena hovězí roštěné


Vybíráme z obsahu: Cena hovězí roštěné Hovězí roštěná z býka chlazená 1 kg: 400 Kč Hovězí roštěná krájená 1 kg: 289 Kč BIO Hovězí roštěná krájená 1 kg: 399 Kč Hovězí roštěná výseková 1 kg: 266 Kč Hovězí roštěná výseková kravská 1 kg: 190 Kč Autor: © svevi Foto: © ida . Hovězí roštěná na hořčici Ingredience : 80 dkg hovězí roštěné, olej, 3 menší cibule, 1 l vývaru z hovězího bujónu, 3 lžíce mouky, 5 lžic plnotučné hořčice, sůl, pepř, kmín Postup : Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky (cca 1 cm) a mírně naklepeme. Hovězí roštěná na houbách Ingredience: 1 kg hovězí roštěné, 2 cibule, 2 lžíce sušených hub, vývar, 1 lžíce hladké mouky, mletý pepř, kmín, tuk, sůl Postup : Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, naklepeme paličkou, opepříme a osolíme. Hovězí roštěná na grilu Ingredience : 500–600 g vysokého hovězího roštěnce, olivový olej, snítka tymiánu, čerstvě drcený zelený pepř, sůl, popřípadě do omáčky smetana a mouka na zahuštění Postup: Maso lehce... Hovězí roštěná jako steak Ingredience : 100 ml sladké smetany, 2 plátky hovězí roštěné, 100 ml bílého vína, 2 lžíce nakládaného zeleného pepře, olej, hotová jíška Postup : Steakové plátky z hovězí roštěné omyjeme, osušíme a po okrajích několikrát nařízneme. Hovězí roštěná na víně Ingredience: 3 cibule, 3 česneky, 3 snítky rozmarýnu, 3 lžíce rajského protlaku, 1 polévková lžíce másla, 300 ml hovězího vývaru, mletý pepř, špetka soli, 1 kg hovězí roštěné, 400 ml... Návod na hovězí roštěnou v tlakovém hrnci Při přípravě hovězích pokrmů v tlakovém hrnci dodržujeme tyto zásady: Při vaření maso vkládáme do vařící osolené vody, rychle přivedeme znovu k varu, přidáme koření,... Pokud máte ale na vídeňskou roštěnou přichystáno maso z nedávno poraženého zvířete, budete muset hovězí déle podusit.

Celý článek

Zaměření článku: roštěná, rady, návod, tlakový hrnec, rýže, houby, hořčice, víno, česnek, gril, recept, kluci v akci, pohlreich, cena, postup, ingredience



Rychlé odkazy na obsah článku:
Maso na svíčkovou
Svíčková omáčka anglicky
Svíčková omáčka podle Pohlreicha
Falešná svíčková omáčka
Svíčková omáčka z Halali
Svíčková omáčka s kuřecím masem
Svíčková omáčka bez masa
Svíčková omáčka z králíka


Vybíráme z obsahu: Toto maso, relativne malo odlezele a malo prorostle tukem, bylo spikovano a vetsinou rovnez nakladano do octoveho nalevu s korenovou zeleninou, ktery masu dodal jednak chut, jednak maso ponekud tenderizoval zmekcoval. Maso na svickovou Maso na pripravu tohoto pokrmu by melo byt z mladeho byka a dobre ulezele. Pridame masox a maso uvarime domekka. Přidáme masox a maso uvaříme doměkka. Maso na svíčkovou Maso na přípravu tohoto pokrmu by mělo být z mladého býka a dobře uleželé. Později, když se kvalita hovězího masa zlepšila a cena pravé svíčkové stoupla, byla hlavně v restauracích pravá svíčková nahrazena falešnou svíčkovou nebo prostě hovězím masem z kýty. Toto maso, relativně málo odleželé a málo prorostlé tukem, bylo špikováno a většinou rovněž nakládáno do octového nálevu s kořenovou zeleninou, který masu dodal jednak chuť, jednak maso poněkud tenderizoval (změkčoval). Název svíčková vznikl v dobách, kdy hovězí maso bylo méně kvalitní a kdy se k přípravě tohoto jídla skutečně používala pravá svíčková, která se protýkala slaninou, a někdy dokonce i přes noc marinovala, neboli nakládala do mořidla (pajcu).

Celý článek

Zaměření článku: svíčková omáčka, hovězí pečeně na smetaně, maso, recept, ingredience



Rychlé odkazy na obsah článku:
Hovězí na houbách jako od Pohlreicha
Hovězí na houbách v papiňáku
Hovězí na houbách v pomalém hrnci
Hovězí na houbách ze sušených hub
Hovězí na houbách se smetanou


Vybíráme z obsahu: Hovězí na houbách v pomalém hrnci Suroviny: 4 plátky zadního libového hovězího masa 100 g žampionů nakládaných nebo čerstvých, nebo sušené houby 1 cibule 2,5 dcl smetany ke šlehání ½ kostky hovězího bujónu hladká... Hovězí na houbách ze sušených hub Suroviny: 1 kg předního hovězího masa 2 středně velké cibule 2 lžíce sušených hub mletý černý pepř kmín sůl tuk voda hladká mouka Postup: Maso opláchněte a nakrájejte na kostky asi po 25 g. Hovězí na houbách se smetanou Suroviny: plátky hovězího zadního 250 g čerstvých hub sůl pepř olej 1 velká cibule sladká paprika vývar 250 ml zakysané smetany hladká mouka Postup: Očištěné maso po obvodu nařízněte, naklepejte, osolte a opepřete. Hovězí na houbách v papiňáku Suroviny: 4 plátky zadního hovězího sůl, pepř plnotučná hořčice hladká mouka 1 cibule 1 stroužek česneku sušené houby olej nebo sádlo případně smetana na šlehání nebo zakysaná smetana... Hovězí na houbách jako od Pohlreicha Suroviny: 4 plátky hovězího zadního masa 1 větší hrst lesních hub (čerstvých nebo mražených) 1 mrkev 1/2 celeru 1 petržel 1 čabajka (nebo jiné pikantní klobásy) 1 cibule... Nesmíme také opomenout, že je hovězí maso plné vitamínů, od B6, B12 až po thiamin nebo riboflavin. Nezapomínejte tedy hovězí maso zařadit do svého jídelníčku, a protože letos byly opravdu „houbařské žně“, tak nabízíme několik receptů právě s houbami. Hovězí maso je součástí zdravé výživy hlavně díky vysokému obsahu bílkovin a nízkému obsahu tuku, je bohaté na minerály, například zinek či železo.

Celý článek

Zaměření článku: hovězí na houbách pohlreich, hovězí na houbách v papiňáku, hovězí na houbách recepty, hovězí na houbách v pomalém hrnci, hovězí na houbách sušené houby, hovězí na houbách se smetanou




LISTOVÁNÍ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15   Další


nabídka obchodu

NUTRICIA N.V., ZOETERMEER Hami příkrm hovězí na zelenině 125g 6M

NUTRICIA N.V., ZOETERMEER Hami příkrm hovězí na zelenině 125g 6M

NUTRICIA N.V., ZOETERMEER Hami příkrm hovězí na zelenině 125g 6M....

Cena: 27 Kč
Koupit  koupit

OVKO Dětská výživa s bramborem a hovězím masem OVKO 190g - BIO

OVKO Dětská výživa s bramborem a hovězím masem OVKO 190g - BIO

Popis: Bio dětská výživa - karotka, brambor a hovězí Zeleninovo-masový příkrm pro děti od ukončeného 4. měsíce. Chutná směs s karotkou, bramborami a hovězím masem. Složení: pitná voda, karotka* 30 %, brambory* 25 %, hovězí maso* 8 %. Suroviny označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Výživová hodnota na 100 g: Energetická hodnota 196 kJ / 47 kcal Tuky 1,76 g Sacharidy 7,36 g cukry...

Cena: 32 Kč
Koupit  koupit

Rinatura Bujón hovězí v prášku bezlepkový BIO 125g

Rinatura Bujón hovězí v prášku bezlepkový BIO 125g

Předpřipravený potravinářský produkt na přípravu polévek, omáček, šťáv k masu nebo sloužící jako dochucovadlo. Obsahuje mnoho chutných ingrediencí a nově jej najdete v prášku. Složení: mořská sůl, bezlepkový škrob, přírodní aroma, hovězí tuk 3%, cibule, karamel, hovězí prášek, koření, byliny, maltodextrin, oxid křemičitýObsah: 125gZemě původu: NěmeckoVýživové údaje na 100g:Energie 650kJ...

Cena: 61 Kč
Koupit  koupit

Sonnentor Badyán bio 25g

Sonnentor Badyán bio 25g

Badyán – „krása a kořeněná chuť v jednom“ - s jeho osmicípými, hvězdicovitými plody je badyán bezesporu nejhezčím kořením na trhu. A ještě k tomu dobře chutná. Sladké aroma, které se blíží fenyklovému, ale je o trochu ostřejší, se dobře hodí do sladkého pečiva a do kompotu. V čínské kuchyni se s badyánem a sojovou omáčkou připravují polévky, dušené kuře, vepřové maso a kachna. Také ve Vietnamu rádi...

Cena: 51 Kč
Koupit  koupit

Betula pendula Kravské kolostrum 60 tob.

Betula pendula Kravské kolostrum 60 tob.

Přípravek Kravské kolostrum obsahuje hovězí mlezivo, které představuje vyjímečnou péči o imunitní systém....

Cena: 450 Kč
Koupit  koupit

Betula pendula Kombi kolostrum 60 tob.

Betula pendula Kombi kolostrum 60 tob.

Přípravek Kombi kolostrum obsahuje kozí a hovězí mlezivo, které představuje vyjímečnou péči o imunitní systém....

Cena: 850 Kč
Koupit  koupit

Sonnentor Bobkový list celý bio 10g

Sonnentor Bobkový list celý bio 10g

Popis: Vavřín – „z Apollonovy hlavy na náš talíř“. Zatímco byl vavřín u římanů a řeků symbolem moudrosti, dokázal se v průběhu staletí prosadit jako koření. V současnosti jej pravidelně nalezneme v polévkách a ragout. Sladké balsámové aroma lístků podobné muškátu výborně vyniká na jehněčí, hovězí pečině a zvěřině a v marokánském Tajines. Složení: bobkový list bioObsah: 10gTip: Lístky mohou být nasekány...

Cena: 51 Kč
Koupit  koupit

FAVEA Superželezo tbl.30

FAVEA Superželezo tbl.30

Superželezo je určeno ženám a dospívajícím dívkám, nahrazujícím úbytek železa při silné menstruaci, těhotným ženám, dárcům krve a plazmy ke zlepšení podmínek pro tvorbu nových erytrocytů, a vegetariánům odmítajícím maso....

Cena: 101 Kč
Koupit  koupit

FAVEA Superželezo forte tbl.30

FAVEA Superželezo forte tbl.30

Superželezo forte, doplněk stravy, je určeno ženám a dospívajícím dívkám, nahrazujícím úbytek železa při silné menstruaci, těhotným ženám, dárcům krve a plazmy ke zlepšení podmínek pro tvorbu nových erytrocytů, a vegetariánům odmítajícím maso....

Cena: 128 Kč
Koupit  koupit