Vývar

Výsledky hledání

Rychlé odkazy na obsah článku:
Výživové hodnoty hovězího vývaru
Tradiční hovězí vývar
Hovězí vývar trochu jinak
Hovězí vývar consommé podle Pohlreicha
Hovězí vývar v tlakovém hrnci
Hovězí vývar z kostí
Domácí hovězí polévka
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi
Hovězí vývar s masem
Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi
Hovězí vývar se zeleninou
Hovězí vývar s játrovou rýží
Hovězí polévka s rýží
Hovězí polévka s česnekem
Čínská hovězí polévka


Vybíráme z obsahu: Hovězí vývar z kostí Tento vývar se hodí především jako základ do omáček. Také si můžeme udělat dvojitý vývar, a to tímto způsobem: po 5 hodinách tažení vyjmeme kosti a maso a upečeme nové kosti, které do vývaru vložíme, necháme lehce zavařit a táhneme znovu 5 hodin. Během vaření vývar hlídáme a průběžně sbíráme vznikající pěnu, aby vývar zůstal čistý. Výživové hodnoty hovězího vývaru Hovězí vývar představuje zdroj kvalitních bílkovin (zejména přidáte-li i pokrájené maso), vitamínů a minerálů (ze zeleniny). Hovězí vývar lze považovat za chloubu každého kuchaře. Dobrý hovězí vývar je čirý, bez sraženin krve a jiných nečistot, s malou vrstvou tuku na povrchu a s jemnou chutí po divokém koření, zelenině a hovězím mase. Se zeleninou to však nepřehánějte (po mrkvi je totiž vývar sladký a zabarví se do oranžova, celer je zase hodně aromatický). Hovězí vývar podporuje trávení a je vhodný nejen při nechutenství.

Celý článek

Zaměření článku: hovězí vývar, polévka, hovězí maso, hovězí kosti, zelenina, sůl



Rychlé odkazy na obsah článku:
Historie uzené polévky v české kuchyni
Uzená polévka s rýží
Uzená polévka s nudlemi
Uzená polévka s bramborem
Uzená polévka s krupicí
Uzená polévka se zelím
Uzená polévka s fazolemi


Vybíráme z obsahu: Základem uzené polévky je vývar z uzeného masa (žebra a podobně), do kterého se přidávají kroupy, obrané maso z žeber, zelenina, případně také smetana. Tak tedy, ta ošizená žebra pan mistr vařil, maso si dával s křenem a vývar z nich byla věčná škoda vylít. Je-li vzniklý vývar příliš slaný (pokud se vám vyvařilo hodně vody), přilijeme ještě vodu. Zbytky od kosti pečlivě obereme a vrátíme do vývaru. Do vývaru dáme na menší kousky nakrájené brambory. Uzená polévka s krupicí Ingredience: 40 g krupice, 35 g másla, 120 ml mléka, 15 g hladké mouky, 1 hrst kořenové zeleniny, snítka čerstvé petrželky, sůl, 1,5 l vývaru z uzeného masa, vejce dle porcí Postup: Z uvařeného... Uzeného masa vývar procedíme, podle chuti osolíme, přidáme do něj na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, máslovou jíšku a na másle usmaženou krupici a polévku vaříme jen tak dlouho, dokud zelenina nezměkne. Orestujeme je, přidáme kmín, papriku a zalijeme vývarem z kostí.

Celý článek

Zaměření článku: uzená polévka, historie, česká kuchyně, rýže, nudle, kroupy, brambor, krupice, zelí, fazole, ingredience, postup



Rychlé odkazy na obsah článku:
Šťáva z cibule
Obsah látek
Účinky
Recept jak z cibule dostat šťávu
Léčivé recepty


Vybíráme z obsahu: Kvercetin se nerozkládá při zahřívání, takže při vaření cibule přechází do vývaru. Vývar slijte a po mírném prochladnutí přidejte lžíci cukru a vypijte.

Celý článek

Zaměření článku: šťáva, cibule, flavonoidy, vitamíny, vývar, vláknina, antibiotika, kašel, cukr, minerály, síra, látky



Rychlé odkazy na obsah článku:
Jednoduchá rajská z protlaku
Rajská omáčka Albert
Jak dělají rajskou Kluci v akci
Omáčka z rajských jablek


Vybíráme z obsahu: Pepře), 2 lžíce hladké mouky na jíšku (celozrnnou nebo kombinaci hladké a celozrnné), rajský protlak, 1 lžíce přírodního třtinového cukru (nebo cukru krystal), vývar z masa nebo bujónová kostka, sůl, sušený... Cibulkovou jíšku zředíme rajčatovým protlakem a vývarem či vodou a dobře promícháme, aby se jíška stala hladkou, čímž se utvoří celý základ omáčky. Pokud je příliš hustá, nařeďte ji vývarem. Hřebíčky), 100 ml oleje, lžíce cukru, 200 g rajského protlaku, 1 200 ml masového vývaru, sůl, pepř, 80 g másla, citrónová šťáva Ingredience na houskové knedlíky : ½ starší veky, 20 g droždí, 1 lžička krupicového... Zalijeme vývarem, vložíme maso a kousek celé skořice (eventuálně hřebíček), přiklopíme a dusíme doměkka na sporáku či v předem vyhřáté troubě.

Celý článek

Zaměření článku: rajská omáčka jednoduchý recept, protlak, vývar, maso, knedlík, koření, kluci v akci, albert, rettigová



Rychlé odkazy na obsah článku:
Recepty


Vybíráme z obsahu: Následně vývar opatrně slijte (uschovejte), plátky zalijte čerstvou vodou a opět 10 min povařte. Po posledním slití zázvorového vývaru ještě jednou zalijte vodou těsně nad poslední kousky zázvoru a přidejte cukr. Poznámka: Schované vývary ze zázvoru můžete použít například do čaje nebo na přípravu domácí zázvorové limonády.

Celý článek

Zaměření článku: zázvorová limonáda, zázvorový čaj, recepty, zázvor, suroviny, postup, čaj, limonáda, med, citron, onemocnění, cukr



Rychlé odkazy na obsah článku:
Hrachová polévka podle Pohlreicha
Rychlá hrachová polévka
Hrachová polévka z mraženého hrášku
Krémová hrachová polévka
Hrachová polévka se slaninou
Hrachová polévka s uzeným masem
Hrachová polévka se smetanou


Vybíráme z obsahu: Hrachová polévka podle Pohlreicha Ingredience: 500 g čerstvého hrášku 3 ks brambor 100 g slaniny 1 ks cibule 1 l vývaru 50 ml smetany olej na osmažení cibule česnek pepř sůl Postup: Očistěte si cibuli a nakrájejte na jemné kostičky. Po hrášku přidejte pokrájené brambory a nechte krátce orestovat, zalijte připraveným vývarem, nejlépe z hovězího masa, dochuťte solí, pepřem a česnekem. Poté vyjměte z vývaru, nechte chvilku zchladnout a nakrájejte na kousky, místo uzeného můžete použít například i uzená žebra, která po vyjmutí oberte a maso pokrájejte na menší kousky. Vývar nevylévejte, použijete ho právě při přípravě hrachové polévky. Pak přilijte vývar z uzeného masa a můžete, ale nemusíte přidat zeleninový bujon. Hrachová polévka z mraženého hrášku Ingredience: 500 g mraženého hrášku 1 ks cibule 1 l zeleninového vývaru 50 ml smetany olej na osmažení cibule česnek pepř sůl Postup: Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na drobné kostičky. Krátce orestujte a zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou a přidejte zeleninový bujon. Vařte asi 1 hodinu, poté vývar přeceďte a nechte si ho k dalšímu použití.

Celý článek

Zaměření článku: polévka, hrachová polévka, hrách, hrách čerstvý, hrách mražený, hrách sušený, slanina, uzené maso, párky, klobása, smetana, česnek, majoránka, vývar, krutony, pohlreich, vaření, mixovat, recepty, postup, ingredience



Rychlé odkazy na obsah článku:
Křenová omáčka jako od babičky
Křenová omáčka podle Pohlreicha
Křenová omáčka Kluci v akci
Křenová omáčka z krenexu
Křenová omáčka s uzeným
Křenová omáčka s hovězím masem
Křenová omáčka bez smetany
Křenová omáčka z vývaru
Křenová omáčka s bramborem
Křenová omáčka s těstovinami


Vybíráme z obsahu: Křenová omáčka z vývaru Ingredience : 1 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, ¼ l zakysané smetany, 1 lžička citronové šťávy, 3 lžíce nastrouhaného křenu, sůl, cukr Postup : Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z masa a necháme vařit. Křenová omáčka jako od babičky Ingredience : čerstvý křen (čím více, tím lépe), smetana, máslo, mouka, hovězí vývar nebo voda, sůl, cukr, citronová šťáva Postup : Na dvou lžících másla nebo rostlinného tuku opražíme tři lžíce hladké mouky. Jíšku zalijeme hovězím vývarem (půl až tři čtvrtě litru). Jestliže nevaříme hovězí a vývar nemáme, zalijeme jíšku vodou. Příliš hustou omáčku trochu zředíme (vývarem, vodou, mlékem). Křenová omáčka podle Pohlreicha Ingredience : 1 lžička mletého pepře, 200 ml smetany, 150 g másla, 120–200 g křenu, 2 ks cibule, 1 kostka vývaru, 3 lžíce hladké mouky, 600 ml vody, 200 ml mléka, 1 lžička soli... Osmahneme a zalijeme vodou s mlékem, do které vložíme kostičku vývaru. Křenová omáčka Kluci v akci Ingredience : 150 g másla, 3 střední cibule, 80 g hladké mouky, 800 ml masového vývaru, 200 ml smetany, sůl, mletý pepř, 100 g čerstvého křenu, 600 g šunky od kosti vcelku Postup : Máslo...

Celý článek

Zaměření článku: křenová omáčka, babička, pohlreich, kluci v akci, krenex, uzené maso, hovězí maso, smetana, vývar, brambor, těstoviny, ingredience, postup, křen




LISTOVÁNÍ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15   Další


nabídka obchodu

HIPP HiPP POLÉVKY BIO Vývar s nudl. a krůtím m. 190g

HIPP HiPP POLÉVKY BIO Vývar s nudl. a krůtím m. 190g

HIPP HiPP POLÉVKY BIO Vývar s nudl. a krůtím m. 190g....

Cena: 52 Kč
Koupit  koupit

Rapunzel Zeleninový vývar v kostce 8ks-BIO

Rapunzel Zeleninový vývar v kostce 8ks-BIO

Zeleninový vývar Zeleninový vývar s mořskou solí a droždím s výraznou zeleninovou chutí a vůní. Bio zeleninový vývar v kostce se od konvenčních výrobků neliší pouze tím, že všechny složky kromě soli a extraktu z droždí pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství, ale také tím, že obsahuje mořskou sůl místo běžné kuchyňské soli, ochucen je výtažkem z droždí a neobsahuje přídatné látky zvýrazňující...

Cena: 45 Kč
Koupit  koupit

Allexx Bujón zeleninový vývar v prášku 125g BIO/sklo

Allexx Bujón zeleninový vývar v prášku 125g BIO/sklo

BIO Zeleninový bujón v prášku Velmi chutný a praktický zeleninový vývar v prášku, vyroben z pečlivě vybraných ekologických surovin. Zeleninový vývar je vhodný při přípravě polévek, omáček či zeleniny. Neobsahuje glutamát. Složení: mořská sůl, pšeničný škrob * bez lepku, maltodextrin, sušená zelenina *, byliny *, koření * (brambory *, pastinák *, pórek *, cibule *, petržel *, libeček *, kurkuma *, česnek...

Cena: 55 Kč
Koupit  koupit

Rapunzel Bio zeleninový vývar bez droždí 160 g

Rapunzel Bio zeleninový vývar bez droždí 160 g

Bio zeleninový vývar bez droždí - Tento zeleninový vývar v prášku neobsahuje výtažek z droždí pro zvýraznění chuti. Výraznou chuť mu dodává vysoký podíl několika druhů zeleniny a koření. Od konvenčních výrobků se neliší pouze tím, že všechny složky kromě soli pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství, ale také tím, že obsahuje mořskou sůl místo běžné kuchyňské soli, ochucen je pouze zeleninou...

Cena: 82 Kč
Koupit  koupit

Rapunzel Zeleninový vývar bez droždí v kostce 8ks-BIO

Rapunzel Zeleninový vývar bez droždí v kostce 8ks-BIO

Zeleninový vývar bez droždí v kostce RAPUNZEL Tento zeleninový vývar v kostce neobsahuje výtažek z droždí pro zvýraznění chuti. Výraznou chuť mu dodává vysoký podíl několika druhů zeleniny a koření. Od konvenčních výrobků se neliší pouze tím, že všechny složky kromě soli pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství, ale také tím, že obsahuje mořskou sůl místo běžné kuchyňské soli, ochucen je...

Cena: 45 Kč
Koupit  koupit

Rinatura Bujón zeleninový - kostky 60 g BIO

Rinatura Bujón zeleninový - kostky 60 g BIO

BIO Zeleninový bujón kostky 60g - jeden z nejprodávanějších výrobků v segmentu BIO potravin. Zelenina a bylinky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Šetrně se usuší, rozdrtí a smíchají. Mořskou sůl, kterou obsahují je obohacena o cenné minerály, jako je draslík, hořčík a vápník. Bujón neobsahuje uměle vyrobený a přidán glutaman.Tento BIO zeleninový bujón je skvělý na dochucení polévek,...

Cena: 30 Kč
Koupit  koupit