Technologický postup

Výsledky hledání

Rychlé odkazy na obsah článku:
Studené omáčky vhodné k masům
Americký dresink
Dip s křenem
Dip z nivy a česneku
Hořčicová omáčka
Arašídový dip
Avokádový dip
Bavorská bylinková omáčka
Barbecue omáčka
Broskvový dip
Česneková omáčka
Brusinková omáčka
Švestková omáčka
Pikantní omáčka
Chilli omáčka
Kari omáčka
Pikantní španělská omáčka


Vybíráme z obsahu: Švestková omáčka Ingredience: 2,5 dl kuřecího vývaru, ½ cibule, 3 lžíce švestkových povidel, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička hnědého cukru, 1/2 lžičky kajenského pepře Technologický postup: V hrnci svaříme... Mletý pepř, sůl, cukr Technologický postup: Brusinky a džem propasírujeme. Česneková omáčka Ingredience: 200 g majonézy, 40 ml mléka, 4 cl bílého vína, 4 stroužky česneku, sůl Technologický postup: Majonézu rozmícháme s mlékem a vínem na omáčku. Pikantní omáčka Ingredience: 350 g majonézy, 50 ml mléka, 35 g kečupu, 4 cl červeného vína, 15 g rajčatového protlaku, 10 g sterilovaných feferonek, cukr, sůl Technologický postup: Majonézu promícháme s mlékem a červeným vínem, přidáme kečup a rajčatový protlak. Chilli omáčka Ingredience: 100 g majonézy, 50 g strouhaného tvrdého sýra, 5 cl smetany ke šlehání, citronová šťáva, cukr, chilli koření, sůl Technologický postup: Majonézu zředíme citronovou šťávou. Pikantní španělská omáčka Ingredience: 2 rajčata, 1/2 zelené a červené papriky, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce červeného vína, 2 stroužky česneku, sůl, mletý černý pepř Technologický postup: Rajčata spaříme, oloupeme a společně s paprikami rozmixujeme. Kari omáčka Ingredience: 2 lžíce majonézy, 1 lžíce strouhaného jablka, 1 lžíce bílého vína, 2 lžičky kari koření, 1 lžička strouhaného celeru, mletý pepř, sůl Technologický postup: Majonézu smícháme s kořením a zeleninou, jablkem a vínem. Broskvový dip Ingredience: 6 lžic broskvové marmelády, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička jablečného octa, 1 chilli paprička Technologický postup: Broskvovou marmeládu mírně zahřejeme a promícháme s dijonskou hořčicí a jablečným octem.

Celý článek

Zaměření článku: omáčka, dip, dresink, ingredience, technologický postup



Rychlé odkazy na obsah článku:
Listové těsto
Moučník z listového těsta a tvarohu
Řezy z listového těsta s jablky a tvarohem
Rychlý moučník z listového těsta
Moučník s pudinkem a jablky
Moučník z listového těsta s nutellou
Listový závin s tvarohem a broskvemi
Ovocné koláčky z listového těsta


Vybíráme z obsahu: 1/2 vejce, 1 lžíce 12% smetany na potření Technologický postup: V míse vyšleháme tvaroh s lučinou, vejcem, cukrem a krupičkou. Krystalový cukr na posypání, vejce na potření Technologický postup: Z pudinkového prášku a mléka uvaříme hladký pudink, vmícháme do něj máslo a mícháme tak dlouho, dokud se nerozpustí. Moučník z listového těsta s nutellou Ingredience: 500 g listového těsta, 200 g nutelly, 1 vejce Technologický postup: Listové těsto vyválíme na plát ve tvaru obdélníku o rozměrech přibližně 50 x 30 cm, silný asi půl centimetru. Pudinkového prášku, 500 ml mléka, 70 g rozinek Ingredience na jablkovou náplň: 300 g jablek strouhaných, mletá skořice Technologický postup: Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na velikost plechu. Moučník z listového těsta a tvarohu Ingredience: 500 g listového těsta, 500 g tvarohu, ¼ ks citronu, 3 lžíce vanilkového cukru, 2 žloutky, čerstvé ovoce Technologický postup: Listové těsto rozválíme na plát a rozdělíme na dvě stejně velké části o velikosti plechu. 800 g jablek, 100 g cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek Technologický postup: Nejprve si připravíme náplně. Listové těsto Ingredience: 500 g hladké mouky, 125 g másla, sůl, citronová šťáva, 250 ml vody, 500 g másla nakrájeného na 20 slabých plátků Technologický postup: Nejpohodlněji v kuchyňském robotu necháme dobře... Abychom si pamatovali, kolikrát už jsme postup provedli, vmáčkneme do posledního balíčku bříškem palce důlek, od jednoho do čtyř.

Celý článek

Zaměření článku: moučník, listové těsto, ingredience, technologický postup



Rychlé odkazy na obsah článku:
Co je to vepřový perkelt
Vepřový perkelt po maďarsku
Pravý maďarský perkelt
Maďarský perkelt se smetanou
Slovenský vepřový perkelt s haluškami
Český vepřový perkelt se smetanou
Cikánský vepřový perkelt s těstovinami
Vepřový perkelt s rýží


Vybíráme z obsahu: Český vepřový perkelt se smetanou Ingredience: 500 g vepřové plece, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 2 lžičky mleté papriky, 1 lžíce hladké mouky, 1 konzerva rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 1 dl smetany, sůl Technologický postup: Maso nakrájíme na kostičky. Cikánský vepřový perkelt s těstovinami Ingredience: 500 g vepřového masa, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1,5 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 120 g rajského protlaku Technologický postup: Cibuli s česnekem oloupeme. Vepřový perkelt s rýží Ingredience: 500 g vepřového masa, 3 cibule, 2 barevné papriky, 4 rajčata, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, pasta Perkelt, 1 lžíce sádla, sůl Technologický postup: Na sádle zpěníme jemně pokrájené cibule a necháme zesklovatět. Polohrubé mouky, sůl, voda Technologický postup: Oprané vepřové plecko si nakrájíme na větší kostky, cibuli nakrájíme nahrubo. 1/2 lžičky pálivé papriky, sůl, 1 čerstvá pálivá paprička, 4 lžíce smetany Technologický postup: Vepřovou plec opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Vepřový perkelt po maďarsku Ingredience: 800 g vepřového plecka, 2 zelené papriky, 2 červené papriky, 1 cibule, 2 rajčata, ½ lžičky sladké maďarské mleté papriky, 4 lžíce sádla, voda, sůl Technologický postup:... Sůl, čerstvě mletý pepř, hovězí vývar na podlévání Technologický postup: Na sádle za stálého míchání asi 10 minut zvolna opékejte dorůžova cibuli. Tarhoňa recept Ingredience: 300 g polohrubé mouky, 1 vejce, sůl, voda, olej Technologický postup: Nasypeme do mísy mouku, přidáme vejce, špetku soli a studenou vodu.

Celý článek

Zaměření článku: perkelt, vepřové maso, ingredience, technologický postup



Rychlé odkazy na obsah článku:
Kapusta s bramborem a masem
Dušená kapusta – příloha s bramborem
Dušená kapusta jako příloha
Dušená kapusta na slanině s bramborem
Zadělávaná kapusta
Pečená kapusta s bramborami a uzeným masem z jednoho pekáčku
Dušená kapusta od babičky
Dušená kapusta s brambory
Gratinovaná kapusta se slaninou
Zapečená kapusta s bramborem


Vybíráme z obsahu: Dušená kapusta s brambory Ingredience: 1 hlávka kapusty, 4–5 brambor, sůl, kmín, mletý pepř, majoránka, česnek, 1 cibule, olej, 2 lžíce hladké mouky Technologický postup: Kapustu nakrájíme na drobné nudličky,... Ke šlehání, 125 ml mléka, ¼ lžičky strouhaného muškátového oříšku, 600 g brambor, 100 g strouhaného ementálu, sůl, drcený černý pepř Technologický postup: Nejprve si připravíme slaninu, kterou nakrájíme najemno,... Zapečená kapusta s bramborem Ingredience: 750 g kapusty, 750 g brambor, 100 g anglické slaniny, 3 cibule, 3 lžíce másla, sůl, pepř, 250 ml vývaru, 100 g strouhané goudy, ½ svazku pažitky Technologický postup: Očistíme kapustu, rozčtvrtíme ji a nakrájíme na nudličky. Dušená kapusta od babičky Ingredience: 1 kapusta, 500 g brambor, 2 cibule, 6 stroužků česneku, sádlo, voda, hladká mouka, mletý pepř, sůl Technologický postup: Kapustu nakrájíme nahrubo, cibuli najemno. Zadělávaná kapusta Ingredience: 1 kapusta, 2 lžíce sádla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, kmín, 250 g uzeného masa, 4 kusy brambor, 2 lžíce mouky Technologický postup: Na sádle zpěníme nakrájenou... Dušená kapusta – příloha s bramborem Ingredience: 6 brambor, 3 šunkové klobásy, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 kostky zeleninového vývaru, 1 hlávka kapusty, 3 lžíce oleje, sůl, mletý pepř Technologický postup:... Dušená kapusta jako příloha Ingredience: 1 malá hlávka kapusty, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, sůl, drcený kmín, olivový olej Technologický postup: Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a na troše oleje osmažíme dozlatova. Dušená kapusta na slanině s bramborem Ingredience: 1 hlávka kapusty, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sádla, 1 plátek slaniny, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, mletý pepř, sůl Technologický postup: Kapustu rozkrojíme, umyjeme pod studenou vodou a nakrájíme na nudličky.

Celý článek

Zaměření článku: kapusta, brambory, dušená, vařená, gratinovaná, ingredience, technologický postup



Rychlé odkazy na obsah článku:
Co je to římský kmín
Kmín versus římský kmín
Využití římského kmínu
Účinky na zdraví
Náhrada římského kmínu
Kde se dá koupit
Bombajská masala
Fazole zapečené se zeleninou
Žebra marinovaná v pivu a citrusech
Jehněčí kebab s jogurtovou omáčkou
Vegetariánská pečená zelenina s bramborem
Kuřecí kostky s hráškem


Vybíráme z obsahu: Červená paprika, čerstvý rozmarýn, celer Technologický postup: Připravíme si zeleninu, omyjeme ji pod tekoucí vodou a podle potřeby očistíme. Olej, hladká mouka, 3 lžíce smetany, kuřecí vývar, 2 lžíce másla Technologický postup: Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Římský kmín Technologický postup: Na grilu necháme orestovat římský kmín a chilli papričky, aby se koření hezky rozvonělo. Třtinového cukru, 200 ml řepkového oleje Technologický postup: Připravte si dostatečně velkou mísu, aby se do ní vešla všechna žebra. Rozinek, 3 lžíce olivového oleje, špetka oregana, špetka chilli koření, 1 lžička římského kmínu, svazek petrželové nati, 2 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, 2 hrsti parmazánu Technologický postup: Cibuli nakrájejte... Bombajská masala Ingredience: 8 ks kardamomu, 1 lžička skořice, 1 lžička černého pepře, 2 kuličky koriandru, 1 lžička římského kmínu, 6 ks hřebíčku, 2 lžíce kokosové moučky, 2 lžičky sezamových semínek, 1 lžíce máku Technologický postup: Vyloupeme kardamom. Bombajska masala Ingredience 8 ks kardamomu, 1 lzicka skorice, 1 lzicka cerneho pepre, 2 kulicky koriandru, 1 lzicka rimskeho kminu, 6 ks hrebicku, 2 lzice kokosove moucky, 2 lzicky sezamovych seminek, 1 lzice maku Technologicky postup Vyloupeme kardamom. Rozinek, 3 lzice olivoveho oleje, spetka oregana, spetka chilli koreni, 1 lzicka rimskeho kminu, svazek petrzelove nati, 2 strouzky cesneku, mlety pepr, sul, 2 hrsti parmazanu Technologicky postup Cibuli nakrajejte...

Celý článek

Zaměření článku: římský kmín, šabrej kmínovitý, koření, ingredience, technologický postup



Rychlé odkazy na obsah článku:
Co znamená butter chicken
Recept na indické máslové kuře
Placky nagan
Garam masala
Pískavice


Vybíráme z obsahu: Ingredience: 2 hrnky hladké mouky, špetka cukru, špetka soli, ¼ hrnku vody, 1 lžička sušeného droždí, 1 lžička másla, 2 lžíce bílého jogurtu Technologický postup: Do misky nasypte droždí a cukr, zakápněte asi 2 lžícemi vlažné vody a nechte půl hodiny odpočívat. 2 lžičky mletého kardamomu, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžíce citronové šťávy Technologický postup: Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky. 2 lzicky mleteho kardamomu, 1 lzice cukru krupice, 1 lzice citronove stavy Technologicky postup Kureci prsa nakrajime na vetsi kostky. Ingredience 2 hrnky hladke mouky, spetka cukru, spetka soli, ¼ hrnku vody, 1 lzicka suseneho drozdi, 1 lzicka masla, 2 lzice bileho jogurtu Technologicky postup Do misky nasypte drozdi a cukr, zakapnete asi 2 lzicemi vlazne vody a nechte pul hodiny odpocivat.

Celý článek

Zaměření článku: kuře, máslo, indický pokrm, ingredience, technologický postup



Rychlé odkazy na obsah článku:
Nejlepší recept na štafetky
Kávový krém
Recept na pravé štafetky z cukrárny
Štafetky roládky
Recept na mini štafetky
Recept na štafetky s kokosem


Vybíráme z obsahu: Cukru, 1 lžíce rumu Ingredience na polevu: 100 g čokolády na vaření, 30 g tuku 100 % Technologický postup: Bílky vyšleháme postupně do pěny spolu s krupicovým cukrem. 1 lžíce instantní kávy, 100 g cukru krupice, 130 g másla, 1 lžíce moučkového cukru Ingredience na polevu: 100 g čokolády na vaření, 20 g tuku, hnědý rum Technologický postup: Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem... Cukru, 1 lzice rumu Ingredience na polevu 100 g cokolady na vareni, 30 g tuku 100  Technologicky postup Bilky vyslehame postupne do peny spolu s krupicovym cukrem. 1 lžička mleté kávy, cukr, rum Ingredience na polevu: 200 g čokolády na vaření, 30 g tuku Technologický postup: Bílky s cukrem ušleháme dotuha, přidáme mouku smíchanou s ořechy. Instantní kávy, 1 lžíce rumu Ingredience na polevu: 100 g čokolády na vaření, 10 g 100% tuku Technologický postup: Pečicí papír dáme na velký plech a důkladně vymažeme a vysypeme polohrubou moukou. 30 g hladké mouky Ingredience na ozdobu: čokoládová poleva Technologický postup: Troubu si předehřejeme na 200 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Kávový krém Ingredience: 1 vanilkový pudink, 250 g másla, 1 porce kapučína, 2 lžičky kávy, 1,5 dl mléka, cukr Technologický postup: Nejprve uvaříme kávu ze dvou lžiček mleté kávy, které zalijeme 1 dl vody. Druhou část másla utřeme se zbylým cukrem a postupně zapracujeme vychladlou kávovou směs.

Celý článek

Zaměření článku: štafetka, ingredience, technologický postup, kávový krém






LISTOVÁNÍ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15   Další


nabídka obchodu

Clarins Ochranná emulze na obličej UV+ Anti-pollution (Day Screen Multi-Protection SPF 50) 30 ml

Clarins Ochranná emulze na obličej UV+ Anti-pollution (Day Screen Multi-Protection SPF 50) 30 ml

Vysoce technologický ochranný film na celodenní ochranu pleti. Díky vzdušné a matné textuře vytvoří na pleti ochranný film. Vyhovuje všem typům pleti, i té nejvíce citlivé....

Cena: 752 Kč
Koupit  koupit

EVELINE COSMETICS EVELINE SLIM 4D Fitness intenz.sérum celulit.250ml

EVELINE COSMETICS EVELINE SLIM 4D Fitness intenz.sérum celulit.250ml

Inovativní a technologicky vyspělé sérum, které poskytuje specializovanou péči pro tělo a přináší okamžité účinky na zeštíhlení a zpevnění těla. Složení aktivně podporuje spalování tuků a je velmi účinné při snižování celulitidy....

Cena: 160 Kč
Koupit  koupit

LR health & beauty Colostrum Direct 125 ml

LR health & beauty Colostrum Direct 125 ml

Přípravek Colostrum Direct obsahuje 100% čisté kolostrum, odtučněné a bez kaseinu, které je nepasterizované. Využívá se vysoce jakostní a šetrný postup výroby za studena....

Cena: 799 Kč
Koupit  koupit

JAMIESON LABORATORIES JAMIESON Vitamín C 1000mg s postup.uvol.tbl.100+20

JAMIESON LABORATORIES JAMIESON Vitamín C 1000mg s postup.uvol.tbl.100+20

Vitamín C 1000mg ve speciálních tabletách s postupným uvolňováním během 6 – 8 hodin s obsahem podpůrné směsi z přírodních zdrojů ....

Cena: 395 Kč
Koupit  koupit

MEDICPROGRESS Vitamin C 500 mg 30 kapslí s postup. uvolňováním

MEDICPROGRESS Vitamin C 500 mg 30 kapslí s postup. uvolňováním

Doplňte tělu vitamin C prostřednictvím kapslí s postupným uvolňováním v průběhu celého dne....

Cena: 66 Kč
Koupit  koupit

MEDICPROGRESS Vitamin C 500 mg 60 kapslí s postup. uvolňováním

MEDICPROGRESS Vitamin C 500 mg 60 kapslí s postup. uvolňováním

Doplňte tělu vitamin C prostřednictvím kapslí s postupným uvolňováním v průběhu celého dne....

Cena: 114 Kč
Koupit  koupit

Diet Esthetic Rozjasňující pleťové sérum Hikari 30 ml

Diet Esthetic Rozjasňující pleťové sérum Hikari 30 ml

Hikari je technologicky nejmodernější vynález v kategorii sér. Na základě nejnovějších poznatků týkajících se melanogeneze (tzn. tvorby melaninu) pracuje sérum s problémem hlubokých i povrchových vad a skvrn pleti. Výsledkem užívání séra Hikari je krásně rozjasněná pleť s vyrovnaným a sjednoceným toném. Vhodné pro všechny typy pleti....

Cena: 692 Kč
Koupit  koupit

Curaprox Jednosvazkový zubní kartáček Single 1009

Curaprox Jednosvazkový zubní kartáček Single 1009

Technika čištění kartáčky Curaprox Single je určena pro největší perfekcionalisty. Jediný svazek štětin z extrémně jemných vláken umožňuje účinné a snadné leštění povrchů jednotlivých zubů. Je důležité natrénovat správnou techniku čištění zub po zubu a také okrajů dásní. Takovéto čištění jednotlivých zubů je nejúčinější postup k dosažení dokonalé ústní hygieny....

Cena: 105 Kč
Koupit  koupit

Curaprox Jednosvazkový zubní kartáček Single 1006

Curaprox Jednosvazkový zubní kartáček Single 1006

Technika čištění kartáčky Curaprox Single je určena pro největší perfekcionalisty. Jediný svazek štětin z extrémně jemných vláken umožňuje účinné a snadné leštění povrchů jednotlivých zubů. Je důležité natrénovat správnou techniku čištění zub po zubu a také okrajů dásní. Takovéto čištění jednotlivých zubů je nejúčinější postup k dosažení dokonalé ústní hygieny....

Cena: 89 Kč
Koupit  koupit

Šmajstrla Pohankové slupky 200 g

Šmajstrla Pohankové slupky 200 g

Slupky z pohanky se získavají již ze zralé pohanky metodou loupaní. Připravený čaj z pohankových slupek obsahuje vysoké množství rutinu, který má příznivý vliv na náš organismus. Postup: Na 250 ml použijte jednu lžici pohankových slupek, přelijte horkou vodou a ponechte louhovat minimálně 10 minut. Poté sceďte.Obsah: 50 gZemě původu: Česká republika...

Cena: 14 Kč
Koupit  koupit

Derma váleček Skinrölla (0,3 mm) – sada pro domácí použití

Derma váleček Skinrölla (0,3 mm) – sada pro domácí použití

Derma váleček Skinrölla s titanovými jehličkami o délce 0,3 mm napomáhá dostat pod kůži několikanásobně více účinných látek z vaše oblíbeného séra či krému. Zároveň podporuje tvorbu kolagenu a elastinu v kůži, čímž dochází k jejímu omlazení. Skinrölla je speciální derma váleček s titanovými jehličkami, který umožní dopravit účinné látky obsažené v krému nebo séru do epidermis a dermis, tedy přesně...

Cena: 2850 Kč
Koupit  koupit

Derma váleček Skinrölla (0,2 mm) – sada pro domácí použití

Derma váleček Skinrölla (0,2 mm) – sada pro domácí použití

Derma váleček Skinrölla s titanovými jehličkami o délce 0,2 mm napomáhá dostat pod kůži několikanásobně více účinných látek z vaše oblíbeného séra či krému. Zároveň podporuje tvorbu kolagenu a elastinu v kůži, čímž dochází k jejímu omlazení. Skinrölla je speciální derma váleček s jehličkami, který umožní dopravit účinné látky obsažené v krému nebo séru do epidermis a dermis, tedy přesně tam, kde je...

Cena: 2850 Kč
Koupit  koupit


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/hosting/ceskyprehled.cz/www/index.php on line 227