Segedínský guláš z vepřového

Výsledky hledání

Rychlé odkazy na obsah článku:
Historie segedínského guláše
Segedínský guláš
Segedínský guláš podle Pohlreicha
Jak dělají segedínský guláš Kluci v akci
Segedínský guláš speciál
Segedínský guláš v papiňáku
Videorecept na segedínský guláš


Vybíráme z obsahu: Segedínský guláš Ingredience: 1 000 g vepřového masa (nejčastěji se používá plec, výřezy, bůček, nemáte-li rádi tlusté maso, pak použijte kýtu) 500 g cibule 500 g kysaného zelí 100 ml smetany na vaření 50 g rajčatového... Videorecept na segedínský guláš Nevěříte-li svému kuchařskému umění a chcete-li si být opravdu jisti, že děláte všechno správně, můžete se řídit videem, které vás bude přípravou segedínského guláše provázet. Historie segedínského guláše Segedínský guláš začal psát svou historii v 19. století. Kuchař z těchto zbytků připravil soudci pozdní oběd a s ním vznikl i nový pokrm – segedínský guláš, někdy také nazývaný szekelský guláš. Segedínský guláš speciál Ingredience: 1 000 g vepřové plece 500 g cibule 500 g kysaného zelí 250 ml smetany 100 g sádla bobkový list kmín celý paprika mletá sladká sůl Postup: Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Segedínský guláš v papiňáku Ingredience: 1 000 g vepřové plece 500 g cibule 1 000 g kysaného zelí 250 g zakysané smetany 100 g sádla 100 g hladké mouky 100 g másla bobkový list kmín celý paprika mletá sladká sůl... A co že to vlastně ten segedínský guláš je? Jak dělají segedínský guláš Kluci v akci Ingredience: 1 000 g vepřové plece 500 g slaniny 500 g cibule 1 000 g kysaného zelí 140 g sádla 250 ml smetany 2 syrové brambory vinný ocet bobkový list drcený kmín paprika...

Celý článek

Zaměření článku: guláš, segedínský guláš, vepřové maso, kysané zelí, cibule, paprika sladká, smetana, recepty, postup, ingredience, pohlreich, kluci v akci, speciál, papiňák, video, historie



Rychlé odkazy na obsah článku:
Historie guláše
Vepřový guláš
Hovězí guláš
Pravý maďarský guláš
Guláš podle Pohlreicha
Segedínský guláš
Zabijačkový guláš
Bramborový guláš


Vybíráme z obsahu: Segedínský guláš Ingredience: 1 000 g vepřového masa (nejčastěji se používá plec, výřezy, bůček, nemáte-li rádi tlusté maso, pak použijte kýtu) 500 g cibule 500 g kysaného zelí 100 ml smetany na vaření 50 g rajčatového... Zabijačkový guláš Ingredience: 1 000 g vepřové plece 250 g vepřových jater 250 g vepřových ledvinek 1 500 ml vepřového vývaru 1 000 g cibule 3 stroužky česneku 25 g másla 50 g hladké mouky 100 ml oleje kmín celý... Vepřový guláš Ingredience: 1 000 g vepřového masa (nejčastěji se používá plec, nemáte-li rádi tlusté maso, pak použijte kýtu) 1 000 g cibule 100 g rajčatového protlaku 2 krajíce chleba 1 kostka masoxu 100 ml... Historie guláše Náš výborný guláš má svůj původ v Maďarku, kde byly jeho hlavními ingrediencemi hovězí maso, cibule a mletá paprika. Není snad člověka, který by nevěděl, co si pod slovem guláš má představit. Máte-li doma jedlíka, co si nepotrpí zrovna na zdravou stravu, tak víte, že „guláškem se šesti“ nic nezkazíte, ba naopak. K nám už ale guláš doputoval jako omáčka, ke které se hodí jak krajíc chleba, tak další nejrůznější přílohy. Nemáte-li nějaký starý kus masa, měl by být guláš hotový.

Celý článek

Zaměření článku: guláš, vepřový, hovězí, maďarský, bramborový, segedínský, zabijačkový, pohlreich, maso, cibule, česnek, paprika, recepty, postup, ingredience, historie



Rychlé odkazy na obsah článku:
Utopenci
Pikantní utopenci
Jak dělají utopence Kluci v akci
Utopenci se zelím
Zeleninoví utopenci
Utopenci na pivu
Utopenci s cibulí
Jak použít Deko na utopence
Utopenci v kečupu
Utopenci v aspiku


Špekáčky v kyselém nálevu patří k českým specialitám, na které nedáme dopustit. Můžete je naložit se zeleninou, do piva nebo i jinak. Inspirujte se níže uvedenými recepty.

Celý článek

Zaměření článku: utopenci, špekáčky, ingredience, technologický postup



Rychlé odkazy na obsah článku:
Srnčí maso
Srnčí guláš z kýty
Kotlíkový srnčí guláš
Srnčí guláš podle Pohlreicha
Jak připravuje srnčí guláš Babica
Jak dělají srnčí guláš Kluci v akci
Srnčí guláš v troubě
Srnčí guláš na pivu
Srnčí guláš na víně
Srnčí guláš na houbách


Vybíráme z obsahu: Srnčí guláš v troubě Ingredience: 1,5 kg srnčí kýty, 1 kg cibule, 6 stroužků česneku, 1 masox, 120 g rajčatového protlaku, 2 lžíce mleté sladké papriky, špetka pálivé mleté papriky, 1 lžíce gulášového koření,... Srnčí guláš se řadí mezi obvyklé delikatesy, které se připravují ze srnčího masa. Srnčí guláš z kýty Ingredience: 1 kg kýty, 2 cibule, sladká mletá paprika, drcený kmín, 5 kuliček jalovce, 3 stroužky česneku, 5 kuliček nového koření, mletý pepř, 70 g sádla Technologický postup: Cibuli nakrájíme... Hotový guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Kotlíkový srnčí guláš Ingredience: 1 kg srnčího plecka, 1 kg cibule, 4 brambory, masox, konzerva fazolí v chilli omáčce, sůl, paprika, sádlo, koření na divočinu Technologický postup: Na sádle dorůžova osmahneme... Srnčí guláš podle Pohlreicha Ingredience: 600 g srnčího masa, 3 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté pálivé papriky, 3 kuličky jalovce, 4 kuličky nového koření, 10 kuliček černého pepře, 60 g uzené slaniny,... Srnčí guláš na červeném víně servírujeme s knedlíky podle vlastního výběru. Jak připravuje srnčí guláš Babica Ingredience: 1 kg srnčí plecka, olivový olej, 6 středně velkých cibulí, slanina, sůl, pepř, zeleninový vývar v prášku, 5 cl rumu, 2 dl červeného vína, pomerančová kůra Technologický...

Celý článek

Zaměření článku: srnčí guláš, zvěřina, ingredience, technologický postup, nutriční hodnoty



Rychlé odkazy na obsah článku:
Jelení maso
Jelení guláš na víně
Jelení guláš
Jelení guláš po myslivecku
Jelení guláš podle Jirky
Staročeský jelení guláš
Jelení guláš podle Pohlreicha


Vybíráme z obsahu: Gulášové koření, 1 lžička kmínu, ½ lžičky majoránky, 1 lžička citronové kůry, 100 g hladké mouky, vývar, voda Technologický postup: Maso ze zvěřiny na přípravu guláše marinujeme alespoň 24 hodin ve směsi vody... Jelení guláš je tradiční myslivecký pokrm připravovaný z různých částí jeleního masa. Na přípravu guláše se nejlépe hodí krk, plec či kýta. Jelení guláš na víně Ingredience: 750 g jeleního masa, 500 ml červeného vína, 3 ks cibule, 2 lžíce sádla, 2 stroužky česneku, 1 lžička mletého pepře, sůl, 1 lžička kmínu, ½ lžičky sušeného tymiánu, 1 lžíce červené... Jelení guláš Ingredience: 0,5 kg jeleního masa (kýta, plec, hrudí), 3 ks cibule (velké), 100 ml oleje, 2 ks masoxu, 2 listy bobkového listu, ¼ lžičky mleté skořice, ¼ lžičky drceného kmínu, sůl, 1 lžíce mleté papriky,... Po dokonalém orestování přidáme masox a protlak, bobkový list, jalovec, pepř, povidla, gulášové koření, kmín a mletou skořici, opět orestujeme a podlijeme vodou. Z guláše necháme za stálého míchání vydusit vodu, pak zaprášíme moukou, orestujeme, přidáme mletou papriku, promícháme a znovu podlijeme vodou. Guláš necháme provařit, přidáme česnek a majoránku, podle chuti osolíme.

Celý článek

Zaměření článku: jelení guláš, recept, ingredience, technologický postup, rozdělení masa



Rychlé odkazy na obsah článku:
Bramborový guláš s masem
Babičky bramborový guláš
Bramborový guláš pro vegany
Bramborový guláš s kabanosem
Bramborový guláš s houbami
Klasický bramborový guláš – buřtguláš
Bramborový guláš s klobásou
Bramborový guláš pro děti
Bramborový guláš – video


Vybíráme z obsahu: Bramborový guláš – video Zde se můžete inspirovat videonávodem na to, jak uvařit bramborový guláš . Klasický bramborový guláš – buřtguláš Ingredience: 500 g brambor, 300 g buřtů (špekáčků), 2 cibule, 2 stroužky česneku, olej, 3 lžíce hladké mouky, voda, sůl, mletý pepř, sladká mletá paprika, pálivá mletá paprika,... Bramborový guláš je evergreen, který úspěšně prochází všemi stravovacími módami a styly. Uvařit bramborový guláš je snadné a rychlé – s přípravou si poradí i nezkušený kuchař. Další výhodou tohoto guláše je dostupnost surovin. Bramborový guláš s masem Ingredience: 600 g vepřové plece, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 600 g brambor, 2 mrkve, 2 lžíce mleté sladké papriky, sůl, pepř, 1,5 l vody, 2 lžíce domácí máslové jíšky, 60 ml smetany... Nakonec guláš zjemníme smetanou. Babičky bramborový guláš Ingredience: 500 g brambor, 4 špekáčky, 1 cibule, lžička majoránky, 100 g másla, 1 lžička mleté sladké papriky, 3 lžíce polohrubé mouky, 1 konzerva neslazeného kondenzovaného mléka,...

Celý článek

Zaměření článku: bramborový guláš, buřtguláš, ingredience, technologický postup



Rychlé odkazy na obsah článku:
Staročeský houbový guláš
Houbový guláš s masem
Houbový guláš bez masa
Houbový guláš z václavek
Houbový guláš se smetanou
Houbový guláš s paprikou
Houbový guláš z lišek


Vybíráme z obsahu: Houbový guláš s masem Suroviny: 250 g čerstvých hub 450 g vepřového plecka 2 cibule 3 lžíce octa 150 ml světlého piva 2 lžíce mouky 5 kuliček jalovce 5 kuliček nového koření 10 kuliček pepře dle chuti mletý zázvor,... Jedním z nich je právě houbový guláš. Staročeský houbový guláš Suroviny: 1/2 kg hub 25 g hladké mouky 50 g anglické slaniny 50 g tuku nebo sádla 1 cibule 2 stroužky česneku 1 lžička sladké papriky 1 kostka masoxu kmín, sůl půl lžičky staročeského koření... Guláš zahustíme nejprve připravenou jíškou z 5 lžic oleje a 1 lžíce hladké mouky. Hotové, orestované maso přidáme do guláše a vaříme do úplného změknutí masa. Houbový guláš bez masa Suroviny: 500 g hub (nejlépe směs) 50 g tuku nebo oleje 2 cibule 1 rajče 1 paprika vývar na podlití (může být z kostky) 2 lžíce hladké mouky kmín mletý pepř sůl Postup: Nadrobno nakrájenou... Nakonec guláš zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme vývar, popřípadě vodu s masoxem a povaříme do požadované hustoty. Houbový guláš z václavek Suroviny: 1/2 kg čerstvých kloboučků mladých václavek 1 cibule 3 dl masového vývaru 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce kečupu 2 lžíce tuku 3 stroužky česneku 1/2 lžičky drceného kmínu mletá...

Celý článek

Zaměření článku: houbový guláš, staročeský, s masem, bez masa, z václavek, smetanou, paprikou, z lišek




LISTOVÁNÍ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14   Další


nabídka obchodu

BAREKOL Barekol Calendula měsíč.mast 50ml

BAREKOL Barekol Calendula měsíč.mast 50ml

Měsíčková mast - extra silná - je vyrobená z mimořádně silného měsíčkového extraktu, kvalitního vepřového sádla, včelího vosku a přírodních antioxidantů. Má vynikající hojivý účinek, působí protiplísňově a doporučuje se k péči o pokožku při zánětech žil....

Cena: 73 Kč
Koupit  koupit

Expres Menu Boršč 600g

Expres Menu Boršč 600g

Hustá polévka s kousky hovězího a vepřového masa, červené řepy, zelí, brambor a kořenové zeleniny. Balení obsahuje 2 porce....

Cena: 84 Kč
Koupit  koupit

Expres Menu Hovězí guláš 600g

Expres Menu Hovězí guláš 600g

Kousky předního hovězího masa dušené v cibulovém základu se sladkou paprikou. Omáčka je dochucená česnekem, majoránkou a pepřem. V balení 2 porce....

Cena: 142 Kč
Koupit  koupit

DR.DUDEK DR.DUDEK Konopná mast regenerační při ekzému 50ml

DR.DUDEK DR.DUDEK Konopná mast regenerační při ekzému 50ml

Regenerační mast s obsahem bylinných extraktů, konopného oleje, vepřového sádla a včelího vosku, bez chemických přísad, je určená pro péči o pleť s projevy lupénky a ekzému, také na masáže bolestivých kloubů, svalů a zad zejména při chronických potížích....

Cena: 58 Kč
Koupit  koupit

Cereus Bio- Paprika sladká mletá 40g

Cereus Bio- Paprika sladká mletá 40g

Od Mexika, přes Španělsko a Maroko až do Maďarska, takhle putovalo toto koření světem a tady všude se s ním v pokrmech budete setkávat velice často. Lákavá sytě červená barva a lahodná chuť, to jsou důvody, proč si toto koření získalo téměř každého z nás. Vaječné pokrmy, omáčky nebo pomazánky získají s tímto kořením něco navíc. Vyzkoušejte netradiční hlívový guláš, potěšíte jím nejednoho...

Cena: 45 Kč
Koupit  koupit

Cereus Bio- Kmín celý 60g

Cereus Bio- Kmín celý 60g

Jak by chutnal chléb nebo zelná polévka bez tohoto koření? Raději si ani nepředstavovat. Hořko-sladká chuť kmínu je zcela nenahraditelná jak v chlebových těstech, tak třeba i sýrech, ale také dokonale obohacuje chuť brambor či rozličných pokrmů se zelím. Kmín a houby spolu tvoří  dokonalý pár, který najdeme jen zřídkakdy. Vyzkoušejte proto houbový guláš s tímto kořením a přesvědčte se sami. Složení: ...

Cena: 45 Kč
Koupit  koupit

Sonnentor Paprika sladká bio 40 g

Sonnentor Paprika sladká bio 40 g

Paprika – „sladká, jemná, červená“. Myšlenkový skok od papriky k Maďarsku je velmi blízký, pomohla tedy tato země paprice přece více ke slávě? Maďarské pokrmy jako je kuře na paprice a guláš žijí ze sladce-kouřového, něžného a více nebo méně ostrého aroma tohoto tmavě červeného prášku. Paprika se ale těší oblibě také ve zbytku světa. Je součástí mnoha marokánských kořeněných směsí a je jako takové...

Cena: 57 Kč
Koupit  koupit