Pepřová omáčka

Výsledky hledání

Rychlé odkazy na obsah článku:
Pepřová omáčka podle Pohlreicha
Jak dělají pepřovou omáčku Kluci v akci
Studená pepřová omáčka k masu
Pepřová omáčka bez smetany
Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům
Pepřová omáčka ze zeleného pepře
Pepřová omáčka na vepřovou panenku


Vybíráme z obsahu: Pepřová omáčka ze zeleného pepře Ingredience: 125 ml smetany, 20 g zeleného pepře, 1 lžička dijonské hořčice, 4 cl brandy, sůl, muškátový oříšek Technologický postup: Do pánve po smažení steaků nalijeme smetanu,... Pepřová omáčka na vepřovou panenku Ingredience: 500 g vepřové panenky, 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce mletého pepře, 200 ml vepřového vývaru, 200 ml smetany ke šlehání, 100 g anglické slaniny,... Pepřová omáčka bez smetany Ingredience: 1 ks sýru žervé, 1 kelímek bílého jogurtu, mletý pepř, drcený pepř, sůl Technologický postup: Do výpeku na pánev přidáme žervé a bílý jogurt. Studená pepřová omáčka k masu Ingredience: 1 kelímek bílého jogurtu, Lučina, čerstvě mletý pepř, sůl, pár kapek olivového oleje Technologický postup: Bílý jogurt nalijeme do menší misky, přidáme Lučinu a důkladně promícháme pomocí vidličky. Pepřová omáčka podle Pohlreicha Ingredience: 1 lžička dijonské hořčice, 100 ml 30% smetany, 100 ml suchého bílého vína, 2 lžíce zeleného pepře Technologický postup: Na pánev do výpeku z masa nalijeme smetanu a víno, provaříme 2 minuty, až se obsah zredukuje. Pepřová omáčka je vhodná pro přelití masa i přílohy. Pepřová omáčka dodává připravenému masu typickou ostřejší chuť a zajímavé aroma. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne.

Celý článek

Zaměření článku: pepřová omáčka, recept, ingredience, technologický postup



Rychlé odkazy na obsah článku:
Rychlá smetanová omáčka
Jemná smetanová omáčka
Smetanová omáčka k masu
Smetanová omáčka k těstovinám
Smetanová omáčka na špagety
Smetanová omáčka s kuřecím masem
Smetanová omáčka s brokolicí
Smetanová omáčka s lososem
Smetanová omáčka s mletým masem
Smetanová omáčka se žampiony


Vybíráme z obsahu: Smetanová omáčka je základ pro jakoukoliv další úpravu jídel dle naší fantazie. Rychlá smetanová omáčka Suroviny: ½ l sladké smetany nebo mléka 30 g mouky ⅛ l smetany na rozkvedlání mouky sůl Postup: Smetanu nebo mléko přivedeme do varu. Jemná smetanová omáčka Suroviny: 200 ml smetany 500 ml mléka 150 gramů másla 2–3 lžíce hladké mouky špetka mletého bílého pepře, soli, muškátového oříšku Postup: V hrnci si rozpustíme máslo, do kterého přisypeme hladkou mouku a orestujeme ji. Tato omáčka je velmi chutná, jemná a nezkazíte s ní žádný pokrm. Smetanová omáčka k masu Suroviny: 1 kostku bujónu 1 dl smetany na šlehání 1 špetku čerstvého mletého pepře 1 kávovou lžičku zeleného pepře 2 dl vody 2 ks taveného sýra Postup: Asi ve 2 dcl vody rozpustíme podle... Tato omáčka je vynikající zvláště ke steakům. Smetanová omáčka k těstovinám Suroviny: 100 g šunky 50 g libové slaniny ½ malé cibule 100 g žampionů 1 smetanu ke šlehání sýr (jakýkoliv, který máte rádi) sůl olej Postup: Dle návodu uvaříme těstoviny. Podle potřeby dosolíme – a omáčka je hotová.

Celý článek

Zaměření článku: rychlá smetanová omáčka, jemná smetanová omáčka, smetanová omáčka k masu, smetanová omáčka k těstovinám, smetanová omáčka na špagety, smetanová omáčka s kuřecím masem, smetanová omáčka s brokolicí, smetanová omáčka s lososem, smetanová omáčka s mletým masem, smetanová omáčka se žampióny



Rychlé odkazy na obsah článku:
Pravá rajská omáčka z rajčat
Nejlepší rajská omáčka s hovězím masem
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Rajská omáčka z protlaku
Rajská omáčka s plněnými paprikami
Rajská omáčka pro děti
Rajská omáčka bez masa


Vybíráme z obsahu: Pod spojením rajská omáčka si určitě každý z nás představí úplně něco jiného. Někdo si hned vybaví tu červenou omáčku ze školní jídelny, které se leckdy jen rajská omáčka říkalo, někdo si připomene tu úžasnou voňavou „rajskou“ od babičky. Pravá rajská omáčka z rajčat Ingredience: 1 kg čerstvých rajčat 1 kg hovězího masa zadního 2 kusy cibule 250 ml smetany na vaření 5 kusů nového koření 5 kusů celého pepře 3 kusy bobkového listu 100 ml oleje na smažení... Nejlepší rajská omáčka s hovězím masem Ingredience: 1 kg hovězího masa zadního 2 cibule 1 rajský protlak 100 g kečupu 2 perníky se švestkovou marmeládou 100 ml smetany na vaření 3 kusy bobkového listu 5 kusů... Poté maso vyjměte a omáčku přeceďte přes síto (zbavíte se tak koření a případných hrudek a omáčka bude opravdu jemná). Rajská omáčka s masovými kuličkami Ingredience: 1 kg mletého hovězího masa nebo míchaného mletého masa 100 g vařené rýže 2 cibule 1 rajský protlak 100 g kečupu 2 perníky se švestkovou marmeládou 100 ml smetany... Rajská omáčka z protlaku Ingredience: 1 kg hovězího masa zadního 1 cibule 2 rajské protlaky 3 kusy bobkového listu 7 kusů nového koření 7 kusů celého černého pepře 3 kusy hřebíčku olej na smažení cibulky 100 g... Rajská omáčka s plněnými paprikami Ingredience: 0,5 kg mletého hovězího masa nebo míchaného mletého masa 100 g vařené rýže 1 kg bílých paprik 2 cibule 2 rajské protlaky 1 perník na strouhání 3 kusy bobkového...

Celý článek

Zaměření článku: rajská omáčka, rajčata, rajský protlak, hovězí maso, mleté maso, masové kuličky, plněné papriky, recepty, postup, ingredience



Rychlé odkazy na obsah článku:
Žampiony v české kuchyni
Žampionová omáčka podle Pohlreicha
Žampionová omáčka na těstoviny
Žampionová omáčka s kuřecím masem
Smetanová žampionová omáčka
Žampionová omáčka s masem


Vybíráme z obsahu: Omáčka je hustá kapalina podávaná k jídlu nebo používaná při jeho přípravě. Latinsky se řekne omáčka salsus (znamená osolený), z čehož je odvozeno toto slovo v mnoha jazycích, například ve francouzštině a v angličtině. Žampionová omáčka podle Pohlreicha Ingredience : kuře, 1 cibule, 150 g žampionů, 3 lžíce oleje, 3 lžíce másla, hladká mouka, 200 ml světlého piva (ideálně plzeňského), 700 ml kuřecího vývaru, citronová šťáva,... Žampionová omáčka na těstoviny Ingredience : půl cibule, 3 rajčata, 10 oliv, 3 stroužky česneku, 1 lžička provensálského koření, Tabasco, půl papriky, 1 špetka pepře, 1 špetka soli, 100 g žampionů, 1 dl červeného... Žampionová omáčka s kuřecím masem Ingredience : 1 konzerva sterilovaných žampionů, 1/4 pórku, 1 kelímek smetany ke šlehání, 4 lžíce oleje, 500 g kuřecích prsou, 3–4 balíčky taveného sýra (trojúhelníčkový),... V případě, že není sýrová omáčka se žampiony dost hustá, přidáme sýr nebo ji zahustíme hotovou jíškou. Po vychladnutí omáčka zhoustne ještě více. Smetanová žampionová omáčka Ingredience : 350–500 g žampionů, troška oleje, sůl, 250 g kysané smetany, hladká mouka, dle potřeby mletý kmín či houbové koření, 3 stroužky česneku Postup : Očištěné a nakrájené...

Celý článek

Zaměření článku: omáčka, žampiony, kuchyně, pohlreich, těstoviny, maso, smetana



Rychlé odkazy na obsah článku:
Křenová omáčka jako od babičky
Křenová omáčka podle Pohlreicha
Křenová omáčka Kluci v akci
Křenová omáčka z krenexu
Křenová omáčka s uzeným
Křenová omáčka s hovězím masem
Křenová omáčka bez smetany
Křenová omáčka z vývaru
Křenová omáčka s bramborem
Křenová omáčka s těstovinami


Vybíráme z obsahu: Křenová omáčka však může být velkou pochoutkou, když si ji sami připravíme poctivě. Omáčka z křenu je rychlá, zdravá, chutná, a i přes použité dražší ingredience je ve výsledku levná. Křenová omáčka jako od babičky Ingredience : čerstvý křen (čím více, tím lépe), smetana, máslo, mouka, hovězí vývar nebo voda, sůl, cukr, citronová šťáva Postup : Na dvou lžících másla nebo rostlinného tuku opražíme tři lžíce hladké mouky. Někdo má dokonce radši, když má omáčka mírně hrubší konzistenci, kterou jí právě polohrubá mouka dodá. Když je omáčka řídká, zahustíme ji ještě lžící mouky rozkvedlané v troše studené vody nebo mléka. Křenová omáčka podle Pohlreicha Ingredience : 1 lžička mletého pepře, 200 ml smetany, 150 g másla, 120–200 g křenu, 2 ks cibule, 1 kostka vývaru, 3 lžíce hladké mouky, 600 ml vody, 200 ml mléka, 1 lžička soli... Křenová omáčka Kluci v akci Ingredience : 150 g másla, 3 střední cibule, 80 g hladké mouky, 800 ml masového vývaru, 200 ml smetany, sůl, mletý pepř, 100 g čerstvého křenu, 600 g šunky od kosti vcelku Postup : Máslo... Křenová omáčka z krenexu Ingredience : 2 lžíce krenexu, 1x smetana, hrnek mléka, hladká mouka, ocet, sůl, cukr Postup : Do vroucího osoleného mléka vmícháme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku.

Celý článek

Zaměření článku: křenová omáčka, babička, pohlreich, kluci v akci, krenex, uzené maso, hovězí maso, smetana, vývar, brambor, těstoviny, ingredience, postup, křen



Rychlé odkazy na obsah článku:
Koprová omáčka a apetit
Koprová omáčka z mléka
Koprová omáčka ze zakysané smetany
Koprová omáčka od babičky
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka - video


Vybíráme z obsahu: Koprová omáčka a apetit Koprová omáčka patří mezi noblesní omáčky, je jednou z nejlepších a nejtypičtějších omáček pro českou kuchyni. Koprová omáčka pro někoho znamená úžasnou delikatesu, pro jiného nepřekonatelný odpor. Koprová omáčka patří k tradičním českým pokrmům vztahujícím se k našemu dětství, ať už pozitivně, či negativně. Koprová omáčka z mléka Suroviny: 1 litr mléka 4 vejce uvařená natvrdo 1 polévková lžíce polohrubé mouky sůl 1 polévková lžíce cukru ocet nasekaný kopr Postup: Mléko uvedeme do varu. Koprová omáčka ze zakysané smetany Suroviny: 1 kelímek zakysané smetany ¼ l mléka 1 polévková lžíce hladké mouky 1 polévková lžíce sádla sůl ocet Postup: Do hrnce dáme sádlo, mouku a připravíme světlou jíšku. Koprová omáčka se zakysanou smetanou se podává tradičně s vařenými brambory a vejcem. Koprová omáčka od babičky Suroviny: 5 lžic hladké mouky 3 lžíce oleje 500 ml plnotučného mléka 1 kelímek smetany ke šlehání 3 lžíce přepuštěného másla 500 ml hovězí vývar ocet čerstvý nebo sterilovaný kopr mletý... Pokud je omáčka příliš řídká, rozmícháme ve smetaně trochu hladké mouky a vlijeme ji do omáčky.

Celý článek

Zaměření článku: kopr, mléko, zakysaná smetana, vejce, hovězí maso, video



Rychlé odkazy na obsah článku:
Sýrová omáčka s kuřecím masem
Sýrová omáčka k masu
Sýrová omáčka z nivy
Sýrová omáčka na těstoviny
Sýrová omáčka na špagety
Jak dělají sýrovou omáčku na těstoviny Kluci v akci
Sýrová omáčka z taveného sýra
Sýrová omáčka s brokolicí


Vybíráme z obsahu: Sýrová omáčka s kuřecím masem Suroviny: 300 g kuřecího masa 250 ml smetany na vaření 1 nebo 2 ks cibule (dle velikosti) 2 až 3 kostky taveného smetanového sýra 150 g nivy 1 špetka černého mletého pepře 1 špetka soli Postup: Nejprve si nadrobno nakrájejte cibuli. Když je omáčka hladká a dostatečně hustá, vsypte do ní odložené maso se zlatavou cibulí a vše smíchejte pěkně dohromady. Omáčka bez masa se pak bude hodit nejen na těstoviny, ale i třeba jen na přelití steaků či grilovaného masa. Sýrová omáčka k masu Suroviny: 1 ks nivy (cca 150 g) 200 g tvrdého sýra ½ hrnku hladké mouky 3 hrnky mléka 2 špetky soli 1 špetka mletého černého pepře Postup: Mléko nalijte do hrnce (nechte si asi ½ hrnečku na rozmíchání mouky) a dejte je na mírném plameni vařit. Pozor, omáčka rychle houstne a snadno se připálí! Sýrová omáčka z nivy Suroviny: 200 g nivy 600 ml mléka 40 g hladké mouky 40 g másla sůl pažitka Postup: V 1/3 mléka rozšlehejte mouku, zbývající 2/3 mléka přiveďte k varu, poté studené mléko s důkladně rozmíchanou... Tato omáčka se hodí k těstovinám nebo pečeným bramborám. Sýrová omáčka na těstoviny Suroviny: 100 g nivy 100 g lerdameru 2 ks taveného sýra 1 cibule ½ pórku 1 stroužek česneku (může být více) 20 g másla 250 ml smetany (31 %) ½ lžičky provensálského koření sůl Postup:...

Celý článek

Zaměření článku: kuřecí maso, niva, těstoviny, špagety, kluci v akci, tavený sýr, brokolice




LISTOVÁNÍ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12   Další


nabídka obchodu

Vitana, a.s. Bez lepku Rajská omáčka 65g

Vitana, a.s. Bez lepku Rajská omáčka 65g

Omáčka z bestsellerů s tradiční recepturou v bezlepkovém provedení. 3-4 porce, sypká forma. Garantování bezlepkovosti, bez přidaného glutamátu, bez konzervantů, přirozeně neobsahující mléko....

Cena: 30 Kč
Koupit  koupit

ZWERGENWIESE Bio tomatová omáčka Bolognese 340ml

ZWERGENWIESE Bio tomatová omáčka Bolognese 340ml

BIO bezlepková lahodná omáčka s kapkou jemného olivového oleje,i bez lepku a konzervantů. Vynikající doplněk k těstovinám SLENDIER. Certifikované organicky pěstované. Příprava: omáčku krátce ohřejte na pánvi a mlžete ihned servírovat s těstovinami. Vhodné pro diabetiky.Složení: 66 % drcená rajčata, 16% soja (sójová bílkovina), voda, celer, třtinový cukr, cibule, glukózový sirup, mořská sůl, slunečnicový...

Cena: 90 Kč
Koupit  koupit

Sunfood Tamari - sojová omáčka 300 ml

Sunfood Tamari - sojová omáčka 300 ml

Tamari k dochucování pokrmů bohatý na kvalitní bílkoviny, minerály a stopové prvky. Tamari je sójová omáčka vyrobená ze sójových bobů a mořské soli. Několik měsíců fermentuje bez regulace teploty, poté se lisuje a dále fermentuje přírodním způsobem v dřevěných sudech. Tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě Misa z tekutiny, která se při fermentaci misa vylučuje. Miso je fermentovaná vyzrálá...

Cena: 89 Kč
Koupit  koupit

Sunfood Tamari - sojová omáčka 700 ml

Sunfood Tamari - sojová omáčka 700 ml

Tradiční japonský výrobek Tamari k dochucování pokrmů bohatý na kvalitní bílkoviny, minerály a stopové prvky. Tamari je sójová omáčka vyrobená ze sójových bobů a mořské soli. Několik měsíců fermentuje bez regulace teploty, poté se lisuje a dále fermentuje přírodním způsobem v dřevěných sudech. Tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě Misa z tekutiny, která se při fermentaci misa vylučuje. Miso...

Cena: 189 Kč
Koupit  koupit

Sunfood Tamari - sojová omáčka 175 ml

Sunfood Tamari - sojová omáčka 175 ml

Tamari tradiční japonský výrobek k dochucování pokrmů bohatý na kvalitní bílkoviny, minerály a stopové prvky. Obsahuje vysoce kvalitní aminokyseliny a mikroorganismy. Tamari je sójová omáčka vyrobená ze sójových bobů a mořské soli. Několik měsíců fermentuje bez regulace teploty, poté se lisuje a dále fermentuje přírodním způsobem v dřevěných sudech. Tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě Misa...

Cena: 61 Kč
Koupit  koupit

ZWERGENWIESE Bio tomatová omáčka Arrabiata 340ml

ZWERGENWIESE Bio tomatová omáčka Arrabiata 340ml

BIO bezlepková lahodná omáčka s bazalkou, olivami a s peperoni bez lepku a konzervantů. Vynikající doplněk k těstovinám SLENDIER. Certifikované organicky pěstované. Vhodné pro diabetiky.Složení: 76 % rajčata * rajčatový protlak 13%,  cibule *, Pepperoni * 2%, mořská sůl, chilli ppášek.Obsah: 340mlVýživové údaje na 100 g:Energetická hodnota: 121 kJ/ 29 kcalTuk: < 0,3...

Cena: 90 Kč
Koupit  koupit

Lifefood Crawnchies – první raw lupínky – špenátové s česnekem 30g

Lifefood Crawnchies – první raw lupínky – špenátové s česnekem 30g

Zelená síla mladého špenátu vyladěná jemně pikantním česnekem. Decentně rafinovaná chuť! Překvapivě jemné a přitom do posledního křupnutí nabité tím nejlepším! Čerstvě utržené lístky mladého špenátu v chuťovém splynutí lehce pikantního česneku a zlatého lněného semínka. K dokonalosti dotažené špetkou soli. Pravá divoká síla a energie z českých polí!Složení: špenát (18%), len zlatý, tamari omáčka (omáčka...

Cena: 48 Kč
Koupit  koupit

ZWERGENWIESE Bio tomatová omáčka s oregánem Toscana 340ml

ZWERGENWIESE Bio tomatová omáčka s oregánem Toscana 340ml

BIO bezlepková lahodná omáčka s oregánem, petrželí, celerem, cibulkou a kapkou jemného olivového oleje, i bez lepku a konzervantů. Vynikající doplněk k těstovinám SLENDIER. Certifikované organicky pěstované. Příprava: omáčku krátce ohřejte na pánvi a můžete ihned servírovat s těstovinami. Vhodné pro diabetiky.Složení: Rajčata * 53%, rajčatový protlak * 25%, celer *, cibule *, glukózový sirup *,...

Cena: 90 Kč
Koupit  koupit

ZWERGENWIESE Bio tomatová omáčka Papaya-chilli 340ml

ZWERGENWIESE Bio tomatová omáčka Papaya-chilli 340ml

BIO bezlepková lahodná omáčka s papay. chilli a kapkou jemného slunečnicového oleje,i bez lepku a konzervantů. Vynikající doplněk k těstovinám SLENDIER. Certifikované organicky pěstované. Příprava: omáčku krátce ohřejte na pánvi a mlžete ihned servírovat s těstovinami. Vhodné pro diabetiky.Složení: drcená rajčata * 60%, voda, paprika *, papája pyré * 6%, cibule *, jablečná šťáva *, mořská sůl, ocet...

Cena: 90 Kč
Koupit  koupit