Knedlík

Výsledky hledání

Rychlé odkazy na obsah článku:
Příznaky
Příčiny
Léčba


Vybíráme z obsahu: Pocit „knedlíku v krku“ je poměrně častý jev u řady pacientů. Pocit knedlíku v krku navozuje zdání cizího tělesa v krku na rozhraní dutiny ústní, nosohltanu a hltanu. Příčiny Psychologické a psychiatrické faktory – jsou bezkonkurenčně nejčastějšími příčinami pocitu „knedlíku v krku“. Mezi čtvrtým a šestým obratlem se nacházejí nervy z míchy, které ovlivňují krk, jeho žlázy, nos, hlasivky a jícen, takže tam může docházet k nějakému utlačování těchto nervových drah, které se pak projevuje právě knedlíkem v krku. Skutečné cizí těleso v jícnu – sousto, které se zasekne v jícnu (typicky kus masa ze steaku), je samozřejmě pociťováno jako „knedlík v krku“. Závažnější onemocnění – jak bylo řečeno výše, musíme být velmi pozorní v situaci, kdy se onen knedlík v krku objeví při polykání, a extrémně opatrní musíme být tehdy, pokud je polykání bolestivé. Dlouhodobý „knedlík v krku“ totiž může být znakem nějakého většího problému. Nezbytné je nepoddávat se myšlenkám a pocitům, které knedlík v krku vyvolává.

Celý článek

Zaměření článku: knedlík, krk, polykání, těleso, potrava, alergie, rýma, jícen, léčba



Rychlé odkazy na obsah článku:
Karlovarský houskový knedlík
Karlovarský knedlík podle Pohlreicha
Jemný karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík od Ládi Hrušky
Karlovarský knedlík Pupp
Karlovarský knedlík podle Dity P.
Jak se dělá karlovarský knedlík v páře
Jak se dělá karlovarský knedlík ve fólii
Recept na rychlý karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík video


Vybíráme z obsahu: Karlovarský knedlík video Zde můžete vidět, jak se vaří karlovarský knedlík . Karlovarský knedlík svou mozaikou působí zároveň jako dekorace, a když jej uvidíte na svém talíři, nemáte na rozdíl od jiných knedlíků pocit sytosti dříve, než vůbec ochutnáte. Karlovarský knedlík je výtečnou přílohou ke svíčkové. Karlovarský houskový knedlík Ingredience : 8 ks rohlíků, 5 vajec, 200 g hrubé mouky, 400–500 ml mléka, 4 lžíce zelené posekané petrželky, 3 špetky muškátového květu, dle chuti bílý pepř a sůl Postup : Starší pečivo... V první míchací misce ušlehat sníh z bílků dotuha a vmíchat do odstáté směsi pečiva – a těsto na karlovarský knedlík je hotové. Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, naplníme z jedné strany zavázaný igelit na tlačenku (průměr cca 13 cm) hotovým těstem. Při vaření je knedlík na hladině, takže je potřeba jej asi po 10 minutách otočit. Knedlík krájejte buď keramickým nožem, nebo režnou nití.

Celý článek

Zaměření článku: karlovarský knedlík, pohlreich, hruška, pára, folie, video, ingredience, postup



Rychlé odkazy na obsah článku:
Karlovarský knedlík kluci v akci
Karlovarský knedlík v hrnku
Jemný karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík z Prostřeno
Kuchařská pohotovost karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík video


Vybíráme z obsahu: Karlovarský knedlík video Zde je několik video-návodů, na kterých je vidět jak u vařit karlovarský knedlík . Uvařený knedlík vybalíme z ubrousku, ostrým tenkým nožem nebo kráječem na knedlíky nakrájíme na kolečka a podáváme. Karlovarský knedlík je nejen vynikající příloha, ale svou mozaikou působí zároveň i jako dekorace hlavního pokrmu. Karlovarský houskový knedlík obsahuje minimum přidané mouky, tím pádem se pečivo nezalévá takovým množstvím těstíčka, a o to více si pak můžeme užít jeho lehkosti, nadýchanosti a vůně. Karlovarský knedlík kluci v akci Ingredience : 250 g starších žemlí, asi 250 ml mléka, 2 žloutky, sůl, muškátový oříšek, 20 g másla, 40 g hrubé mouky, 2 bílky (sníh) Postup : Žemle pokrájíme na kostičky, zvlhčíme... Ubrousek ovineme kolem knedlíku, na obou koncích ho zavážeme provázkem nebo nití, potom ještě o 1 cm dále, vložíme do osolené vody a vaříme mírným varem. Po 5 minutách varu nitě těsně u těsta rozstřihneme, knedlík obrátíme a vaříme ještě asi 20 minut. Karlovarský knedlík v hrnku Ingredience : 1 hrníček hrubé mouky, 1 hrníček mléka, 2 žloutky, 2 bílky, které rozšleháme na sníh, 4 rohlíky, sůl Postup : Rohlíky nakrájíme na malé kostky, vložíme do mísy, přidáme sůl, mléko, sníh, žloutky a zamícháme.

Celý článek

Zaměření článku: v hrnku, jemný, video



Rychlé odkazy na obsah článku:
Historie knedlíků
Recept na pravý český kynutý knedlík
Houskový knedlík kynutý
Houskový knedlík snadno a rychle
Plněné knedlíky
Knedlíky s vajíčkem
Bramborový knedlík
Bramborový knedlík jednoduše a rychle
Bramborový knedlík na páře


Vybíráme z obsahu: Knedlíky s vajíčkem Suroviny: 4 až 5 plátků houskového knedlíku 1/2 lžičky másla (můžete použít i rostlinný olej) 3 vejce sůl dle chuti Postup: Houskové knedlíky nakrájejte na kostičky a při nižší teplotě je opražte na másle, aby byly krásně křupavé. Houskový knedlík kynutý Houskové knedlíky jsou variantou kynutých knedlíků. Poté jeden knedlík vyzkoušejte, bude-li uvařený, vyjměte i další knedlíky, propíchejte je ihned vidličkou a dejte vařit další várku. Bramborový knedlík Suroviny: 1 kg brambor (varný typ vhodný na salát), uvařených ve slupce den předem 400 g dětské krupičky 1 vejce 1 lžíce solamylu sůl do těsta (cca 2 lžičky) sůl do vody na vaření knedlíků... Mezi časté přílohy patří i knedlík bramborový, oblíbený je také knedlík chlupatý, kdy se s moukou mísí nastrouhané syrové brambory. Historie knedlíků Historie knedlíku sahá v podstatě až do středověku. Variací na nejrozšířenější houskový knedlík je například knedlík karlovarský, jehož chuť zvýrazňují bylinky a zároveň je zjemněn vaječným sněhem. Připravit si můžete klasické houskové knedlíky nebo knedlíky kynuté, bramborové, chlupaté, špekové, plněné ovocem a další.

Celý článek

Zaměření článku: historie, knedlíků, recept, pravý český, kynutý, knedlík, houskový, snadno, rychle, plněné, s vajíčkem, bramborový, na páře



Rychlé odkazy na obsah článku:
Nejlepší chlupaté knedlíky
Chlupaté knedlíky ze syrových i vařených brambor
Chlupaté knedlíky se zelím
Chlupaté knedlíky z vařených brambor
Chlupaté knedlíky ze syrových brambor
Chlupaté knedlíky s houbami


Vybíráme z obsahu: Nejlepší chlupaté knedlíky Správné chlupaté knedlíky by měly být po uvaření měkké, světlé a mít příjemnou chuť. Chlupaté knedlíky patří mezi tradiční česká jídla a přílohy v jednom a jsou chutným zastavením na cestě mezi bramborovými knedlíky a slovenskými haluškami. Nestrouhejte je na „slzičkovém“ struhadle, protože by se vám kousky brambor špatně tvarovaly do knedlíků i špatně provářely. Zahušťujte hrubou moukou, můžete ji smíchat s krupicí nebo dětskou krupičkou – knedlíky budou měkčí. Měkké a správně barevné jsou chlupaté knedlíky tehdy, když do těsta přidáte alespoň třetinu strouhaných studených vařených brambor. Chlupaté knedlíky je možné i různě dochucovat kořením. Přidáte-li do těsta spolu s malým množstvím česneku například také majoránku, tak uvařené knedlíky chutí připomínají bramborák. Pokud chcete chlupaté knedlíky podávat samostatně, je možné do těsta zapracovat i trochu nakrájeného uzeného masa, škvarků nebo uzeniny.

Celý článek

Zaměření článku: brambory, zelí, houby, tradiční, staročeské



Rychlé odkazy na obsah článku:
Jednoduchá rajská z protlaku
Rajská omáčka Albert
Jak dělají rajskou Kluci v akci
Omáčka z rajských jablek


Vybíráme z obsahu: Takto připravenou výbornou rajskou podáváme s uvařeným hovězím masem a kynutým knedlíkem. Tu pouze ohřejete a dáte přílohu, třeba také koupený knedlík, a to vše z hypermarketu Albert. Hřebíčky), 100 ml oleje, lžíce cukru, 200 g rajského protlaku, 1 200 ml masového vývaru, sůl, pepř, 80 g másla, citrónová šťáva Ingredience na houskové knedlíky : ½ starší veky, 20 g droždí, 1 lžička krupicového... Hotová rajská omáčka se podává s houskovým knedlíkem. Postup přípravy knedlíků : Veku pokrájíme na kostičky. Knedlíky vaříme v osolené vodě 20 minut; v půlce varu je obrátíme. Uvařené knedlíky propíchneme vidličkou, aby z nich vyšla pára a nesrazily se.

Celý článek

Zaměření článku: rajská omáčka jednoduchý recept, protlak, vývar, maso, knedlík, koření, kluci v akci, albert, rettigová



Rychlé odkazy na obsah článku:
Sladké plněné knedlíky
Plněné tvarohové knedlíky
Plněné knedlíky s jahodami
Plněné knedlíky s tofu
Plněné knedlíky s uzeným masem
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem


Vybíráme z obsahu: Poté plníme a tvoříme ovocné knedlíky, je lepší, když se meruňky obalí v mouce, pak nekloužou a knedlík lépe drží. Knedlík je vařený pokrm vyrobený z těsta. Knedlíky mohou být bez náplně nebo s nejrůznější náplní. Sladké plněné knedlíky Ingredience : 10–15 g cukru krupice, cukr moučka na posypání, 17 g kvasnic, 1 meruňková marmeláda, 2 plechovky kompotovaných meruněk, 250 ml mléka, 500 g hrubé mouky, 1 lžička solamylu,... Z tohoto množství uděláme 11 ovocných knedlíků, tudíž si oddělíme 22 půlek meruněk. Takto připravené ovocné knedlíky necháme ještě 20 minut kynout přikryté utěrkou. Raději vaříme na dvě várky, je lepší, když ovocné knedlíky mají prostor, pak krásně nabydou. Knedlíky hned po vyjmutí propichujeme.

Celý článek

Zaměření článku: plněné knedlíky, sladké, ovocné, tvaroh, jahody, tofu, uzené maso, bramborové knedlíky




LISTOVÁNÍ
1 | 2 | 3 | 4 | 5   Další


nabídka obchodu

JIZERSKÉ PEKÁRNY SPOL. S R.O. Směs na knedlík bez lepku 350g

JIZERSKÉ PEKÁRNY SPOL. S R.O. Směs na knedlík bez lepku 350g

JIZERSKÉ PEKÁRNY SPOL. S R.O. Směs na knedlík bez lepku 350g....

Cena: 45 Kč
Koupit  koupit

Sonnentor Knedlík v krku - bio bylinný porc.čaj dvoukomorový 27g

Sonnentor Knedlík v krku - bio bylinný porc.čaj dvoukomorový 27g

Knedlík v krku - bylinný čaj. Tato příjemná čajová směs uvolní vášemu krku a pomůže vám zase zpívat jako slavík. Složení: lípa květ bio, černý bez květ bio, šípek bio, jitrocel bio, sléz bio Obsah: 27gNávod k přípravě: čajový sáček na šálek (cca 250ml), přelejte vroucí vodou a nechte 5-10 min. luhovat. Skladovat v suchu a chladu. Doplněk stravy. Není náhradou pestré stravy. Nevhodné pro děti, těhotné...

Cena: 71 Kč
Koupit  koupit

Směs na bezlepkový knedlík 350 g

Směs na bezlepkový knedlík 350 g

Směs na výrobu bezlepkového knelíku....

Cena: 49 Kč
Koupit  koupit

Paleta Bezlepková suchá směs Bramborové knedlíky 150g

Paleta Bezlepková suchá směs Bramborové knedlíky 150g

Suchá směs vhodná při alergii na lepek, přidá se pouze voda, vytvaruje se knedlík a vaří v páře....

Cena: 24 Kč
Koupit  koupit

Sonnentor Vše zase dobré! Ochutnej! - bio bylinný porc.čaj dvoukomorový 30g

Sonnentor Vše zase dobré! Ochutnej! - bio bylinný porc.čaj dvoukomorový 30g

Popis: Jak se říká: každá bylinka má čarovnou moc! Moudrost a síla jsou staré jako lidstvo samo. Proto vám SONNENTOR představuje nové bylinné čaje pro potěšení duše i těla. Vše zase dobré! - je ochutnávková sada, která obsahuje všech sedm druhů čajů z řady ,,ZASE DOBŘE!,, v praktickém balení. Složení: Pro dobrý pocit v břiše bio, Knedlík v krku bio, Balzám na nervy bio, Očista duše bio, Pro klid ženy...

Cena: 90 Kč
Koupit  koupit

Sonnentor Adventní sada bio 38 g dvoukomorový

Sonnentor Adventní sada bio 38 g dvoukomorový

Adventní sada – „Vánoce můžou přijít“ udělejte své rodině, milým přátelům nebo kolegům z práce v době adventu zvláštní radost! Čaj Adventní sada od SONNENTORU vidí milovníkům čaje všechna nebeská přání na očích. Svůdná směs pro každý den adventu, čímž se ještě více znásobí radostné očekávání vánoc. 24 čajových sáčků se zapracovaným číslem od 1 do 24 v originálních ilustracích na přebalech. Složení:...

Cena: 102 Kč
Koupit  koupit

teplota u psa   |    přídavná jména cvičení   |    dna co jíst   |    krevní tlak podle věku   |    ženská obřízka   |    aulin   |    rajská omáčka jednoduchý   |    bravecto