Gulášová polévka od babičky

Výsledky hledání

Rychlé odkazy na obsah článku:
Historie gulášové polévky
Hlavní ingredience
Recepty na nejlepší gulášové polévky


Vybíráme z obsahu: Gulášová polévka bez masa Ingredience : 100 neanglické slaniny, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 ks paprikové klobásy, 2 lžičky soli, 2 lžičky sušené majoránky, 4 ks brambor, 1 lžíce hladké mouky, 2 ks cibule, 4 ks... Gulášová polévka s párkem Ingredience: sádlo, 1 cibule, 6 nožiček párků, polohrubá mouka, gulášové koření asi půl pytlíku, 6 brambor, masox, sůl, majoránka, 2 litry vody. Gulášová polévka z hovězího masa Ingredience: 400–500 g hovězího předního masa (kližka, krk), 2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, olej, mletá sladká paprika, mletá pálivá paprika, kmín, sůl, mletý pepř, 4 středně... Gulášová polévka s klobásou Ingredience : 2 klobásy, 5 brambor, 1 cibule, 1 masox, 5 kuliček celého pepře, 3 kuličky nového koření, 3 stroužky česneku, 1 lžíce sladké papriky, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1 l vody, 1 lžička majoránky, ½ lžičky kmínu, sůl. Rychlovka Ingredience: 1 instantní gulášová polévka, ½ l vody, 3 stroužky česneku, olej. Gulášová polévka z mletého masa Ingredience: 300 g mletého masa, 30 g sladké papriky, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžička majoránky, 5 stroužků česneku, 2 lžičky soli, 300 g brambor, 1 dl oleje, 2 špetky kmínu, 3 špetky pepře, 2 cibule. Gulášová polévka podle Pohlreicha Ingredience : 350–400 g řádně odleželé hovězí kližky, 2 lžíce sádla, 2 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžíce středně pálivé mleté papriky, 1 středně velká cibule, 1 dl suchého... Opravdu dobrá gulášová polévka je umění.

Celý článek

Zaměření článku: gulášová polévka, historie, ingredience, recepty, pohlreich, mleté maso, párek, bez masa, hovězí maso, klobása, brambor



Rychlé odkazy na obsah článku:
Gulášová polévka podle Pohlreicha
Gulášová polévka z mletého masa
Gulášová polévka s párkem
Gulášová polévka bez masa
Gulášová polévka z hovězího masa
Gulášová polévka s klobásou
Rychlá gulášová polévka


Vybíráme z obsahu: Gulášová polévka z hovězího masa Suroviny (na 4–6 porcí): 800 g hovězího krku nebo loupané plece (ne kližka! Gulášová polévka s klobásou Suroviny: 2 lžíce rostlinného oleje 4 ks brambor 3 stroužky česneku 2 lžíce másla 1 lžíce hladké mouky 4 ks malého rajčete 2 lžičky sušené majoránky 2 ks střední cibule ½ lžičky kmínu... Rychlá gulášová polévka Suroviny: 4 kusy brambor 1 ks celeru 2 ks cibule 5 stroužků česneku 30 dkg hovězího masa 30 dkg vepřového masa 2 lžíce hladké mouky 1 ks mrkve 4 ks nového koření 2 dl oleje 4 lžičky sladké... Gulášová polévka bez masa Suroviny: 1 větší cibule 1 vrchovatá lžička mleté papriky kvalitní olej 200 g hub (hlíva, žampiony, hřiby – dle vašeho výběru) 1 střední mrkev 2 malé brambory 1 l zeleninového vývaru 2 stroužky... Gulášová polévka s párkem Suroviny: 3 ks brambor 1 ks cibule sušený česnek 1 lžička gulášového koření 1 lžička mletého kmínu 2 lžičky mleté sladké papriky 3 lžíce hladké mouky olej 2 ks párků sůl, pepř 1,5 l vody Postup: Párky nakrájejte na kolečka. Gulášová polévka podle Pohlreicha Suroviny: 350–400 g řádně odleželé hovězí kližky 2 lžíce sádla 2 lžíce sladké mleté papriky 1 lžíce středně pálivé mleté papriky 1 středně velká cibule 1 dl suchého nebo mírně... Gulášová polévka z mletého masa Suroviny: 2 kg brambor 1 lžíce sušené majoránky 1 ks masoxu 1 lžíce česnekové pasty 1 lžíce mleté sladké papriky 2 ks cibule 500 g mletého masa (může být vepřové i hovězí) 3 lžíce... Gulášová polévka má svůj původ v Uhrách, ale u nás již zcela zdomácněla a lze ji považovat za stabilní složku české kuchyně.

Celý článek

Zaměření článku: gulášová polévka pohlreich, gulášová polévka z mletého masa, gulášová polévka s párkem, gulášová polévka bez masa, gulášová polévka z hovězího masa, gulášová polévka s klobásou, gulášová polévka polévky, rychlá gulášová polévka



Rychlé odkazy na obsah článku:
Tradiční česká cibulačka
Francouzská cibulová polévka
Cibulová polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Jak dělá cibulačku Babica
Krémová cibulová polévka
Cibulová polévka od babičky


Vybíráme z obsahu: Cibulová polévka od babičky Ingredience : 2 cibule, 4 velké mrkve, 4 brambory, 1 l zeleninového vývaru, 200 ml suchého bílého vína, 1 svazek čerstvé pažitky, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, polévkové koření, sůl, pepř, muškátový oříšek. Jak říkávaly naše babičky: „Polévka je grunt, maso zase špunt. Polévka byla levným, zároveň však vydatným a zdravým jídlem. Francouzská cibulová polévka Ingredience na polévku : 500 g cibule, 1 l vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 dcl bílého suchého vína, olivový olej, kousek másla, sůl, pepř, provensálské koření. Cibulová polévka podle Zdeňka Pohlreicha Ingredience: hovězí vývar, 500 g španělské cibule, pšeničná mouka, 1/2 l bílého vína, 30 g másla, nastrouhaný parmezán, tymián, stroužek česneku, sůl, pepř, kajenský pepř, 3 lžíce olivového oleje, čerstvá bageta. Krémová cibulová polévka Ingredience : 4 větší cibule, 50 g másla, 2 lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 masox, 1 dávka polévkového koření, 3 housky (na krutony).

Celý článek

Zaměření článku: cibulová polévka, cibulačka, pohlreich, babica, bramborem, ingredience, postup



Rychlé odkazy na obsah článku:
Výborná květáková polévka podle Pohlreicha
Krémová květáková polévka
Květáková polévka podle babičky
Květáková polévka bez smetany
Květáková polévka s mrkví
Květáková polévka pro kojence
Lehká květáková polévka


Vybíráme z obsahu: Květáková polévka podle babičky Suroviny: 1 květák 2 větší brambory 1 cibule 1 lžíce hladké mouky 3 lžíce sádla 1 kostka drůbežího bujonu maggi dle chuti drcený pepř mletý kmín muškátový květ sůl 1 l studené vody... Květáková polévka se nejčastěji vaří v létě a na podzim, kdy je dostatek čerstvého květáku. Někomu bude vyhovovat krásně hladká krémová polévka, jinému zase ta s kousky samotného květáku. Výborná květáková polévka podle Pohlreicha Suroviny: 1 květák 3 lžíce másla 3 lžíce hladké mouky zeleninový vývar dle požadovaného množství muškátový oříšek sůl petrželová nať Postup: Z mouky a másla si osmahneme dozlatova jíšku v hrnci a poté zalijeme vývarem. Krémová květáková polévka Suroviny: 1 květák 40 g másla 40 g hladké mouky 1,5 l zeleninového vývaru ¼ l mléka muškátový oříšek vegeta, sůl petrželová nať Postup: Mouku osmahneme dozlatova v hrnci na rozehřátém másle, zalijeme vývarem. Květáková polévka bez smetany Suroviny: 1 květák 1 kedlubna 2 menší mrkve 1 petržel kousek celerové bulvy a celerové nati 1 cibule 4 brambory libeček máslo hladká mouka sůl, mletý pepř, muškátový květ nebo muškátový... Květáková polévka s mrkví Suroviny: 1 květák 1 mrkev 1 vejce 1 cibule 1 lžíce másla 1 lžíce hladké mouky 1,5 l vody sůl, pepř, muškátový květ, petrželka Postup: Květák rozebereme na růžičky, opláchneme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a povaříme. Květáková polévka pro kojence Suroviny: 1 růžička květáku 1 šálek drůbežího vývaru (200 ml) 1 lžíce krupice 1 lžíce kojeneckého mléka kousek másla kojenecká voda Postup: Pokrájený květák uvaříme v drůbežím vývaru, vodu přidáme podle potřeby.

Celý článek

Zaměření článku: květáková polévka, výborná, podle pohlreicha, krémová, s brambory, bez smetany, s mrkví, pro kojence, lehká



Rychlé odkazy na obsah článku:
Historie kulajdy
Pravá jihočeská kulajda
Kulajda podle Pohlreicha
Kulajda bez hub
Kulajda bez kopru
Kulajda ze sušených hub


Vybíráme z obsahu: Kulajda je hustá voňavá polévka, která dokáže výborně zasytit, takže si ji můžete dát klidně jako vydatnou večeři, a ne jen jako polévku před hlavním jídlem. Polévka v kombinaci se zakysanou smetanou je gastronomickým zážitkem. Historie kulajdy Kulajda je typická jihočeská polévka, která se skládá z vody, smetany, koření, hub, vajíčka, kopru a brambor. Žloutky vajec musí být poloměkké a polévka navoněná houbami a koprem.

Celý článek

Zaměření článku: polévka, kulajda, pohlreich, houby, kopr, ingredience, postup, ztracená vejce



Rychlé odkazy na obsah článku:
Výborná fazolová polévka od babičky
Fazolová polévka s klobásou
Fazolová polévka s uzeným
Fazolová polévka z konzervy
Červená fazolová polévka
Mexická fazolová polévka


Vybíráme z obsahu: Výborná fazolová polévka od babičky Ingredience : 100 g másla, 1 pórek, 80 g hladké mouky 2–3 l vody, 500 g fazolí, 2 ks mrkve, na ozdobu petrželka, podle chuti sůl, polévkové koření, mletý černý pepř Postup : Fazole... Fazolová polévka je sytá, proto ji zařazujeme před méně sytý hlavní chod nebo jako přesnídávkovou polévku, kdy ji podáváme s pečivem. Fazolová polévka s klobásou Ingredience : 200 g bílých nebo červených fazolí, 100 g klobásy, 50 g sádla, 50 g hladké mouky, 50 g cibule, 1 masox, 1,5 l vody, 1 dcl smetany, sůl, pepř Postup : Fazole omyjeme, přebereme a necháme namočené ve vodě 24 hodin. Fazolová polévka s uzeným Ingredience : uzené kosti (mohou být žebra), 250 g fazolí, 200 g brambor, 2 ks bobkového listu, 200 ml smetany, máslo a mouku na jíšku, česnek, sůl, pepř, 2 lžíce octa Postup : Do hrnce dáme vařit fazole, ty propereme a nemusíme je namáčet. Jakmile je polévka dovařená, vyjmeme koření (bobkový list a celý pepř) a taky kosti. Fazolová polévka z konzervy Ingredience: 50 g anglické slaniny, 2 cibule, olej, 4 konzervy sterilizovaných fazolí, sůl, 3 lžíce hladké mouky Postup: Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibulku, zasypeme moukou. Červená fazolová polévka Ingredience: 300 g bílých fazolí, 250 g anglické slaniny, 1 cibule, 1/2 lžičky sladké papriky, mrkev, celer, petržel, sůl, pepř, 1 masox, 1 rajčatový protlak, cukr, 4 párky, petrželka... Mexická fazolová polévka Ingredience : 200 g zelených fazolí, 200 g červených fazolí, 200 g bílých fazolí, 2 ks celerového stonku, 1 ks oranžové papriky, 1 ks červené papriky, 4 ks rajčat, 1 ks cibule, 1 ks pórku,...

Celý článek

Zaměření článku: fazolová polévka, recept, klobása, uzené maso, konzerva, červené fazole, ingredience, postup



Rychlé odkazy na obsah článku:
Rychlá rajská polévka
Italská rajská polévka
Rajská polévka z rajčat
Rajská polévka z protlaku
Rajská polévka pro děti
Rajská polévka s těstovinami
Rajská polévka s kapáním
Rajská polévka s noky


Vybíráme z obsahu: Instantní polévka se většinou připravuje 5 až 20 minut prostým vsypáním do studené či vroucí vody a je zhotovována nejen v domácnostech (takzvaná pytlíková polévka), ale též v restauracích a stravovacích provozovnách, kam je dodávána v takzvaném gastrobalení. Polévka je grunt. Nevýhodou tradičního vaření polévky je delší příprava, výhodou je to, že suroviny bývají čerstvé a polévka většinou neobsahuje přídatné látky. Rychlá rajská polévka Ingredience : 1 větší rajčatový protlak, 1 cibule, 1,5 l vody, 500 ml mléka, 2 hrsti polévkových nudlí, 1 lžíce oleje, 1 kostka bujonu, 1 lžička vegety, 1 snítka libečku Postup : Na oleji zpěníme cibuli‚ přidáme protlak, vodu‚ bujon a vegetu. Když se polévka vaří, přisypeme polévkové nudle. Italská rajská polévka Ingredience : 1 l vody, 2–4 lžíce rajčatového protlaku, 150 g vařených nudlí nebo jiných těstovin, 5 kuliček celého pepře, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 skořice, 1 menší cibule,... Rajská polévka z rajčat Ingredience: 2 lžíce oleje (nejlépe olivového), 1 malou cibulku (nakrájenou na drobno), 1 l vývaru (nejlépe drůbežího), 500 g čerstvých rajčat (oloupaných a nakrájených, nebo přímo... Rajská polévka z protlaku Ingredience: 4 dkg másla, 1,5 l vody, 1 rajský protlak, 4 dkg cibule, 6 dkg hladké mouky, 2 dl mléka, podle chuti špetku soli a špetku cukru, podle potřeby rýži Postup : Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.

Celý článek

Zaměření článku: rajská polévka, italská, rychlá, rajčata, protlak, děti, těstoviny, kapání, noky, postup, ingredience, zpracování rajčat recepty




LISTOVÁNÍ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15   Další


nabídka obchodu

Vitana, a.s. Bez lepku Gulášová polévka 60g

Vitana, a.s. Bez lepku Gulášová polévka 60g

Standardní polévka z bestsellerů s tradiční recepturou v bezlepkovém provedení. 3 porce. Sypká forma. Garantování bezlepkovosti, bez přidaného glutamátu, bez konzervantů, přirozeně neobsahuje mléko....

Cena: 30 Kč
Koupit  koupit

EKOPRODUKT Instantní polévka kvasnicová 15g

EKOPRODUKT Instantní polévka kvasnicová 15g

EKOPRODUKT Instantní polévka kvasnicová 15g....

Cena: 14 Kč
Koupit  koupit

EKOPRODUKT Instantní polévka japonská s mořskými řasami 20g

EKOPRODUKT Instantní polévka japonská s mořskými řasami 20g

EKOPRODUKT Instantní polévka japonská s mořskými řasami 20g....

Cena: 14 Kč
Koupit  koupit

EKOPRODUKT Instantní polévka rajčatová s kokosem 22g

EKOPRODUKT Instantní polévka rajčatová s kokosem 22g

EKOPRODUKT Instantní polévka rajčatová s kokosem 22g....

Cena: 14 Kč
Koupit  koupit

Vitana, a.s. Bez lepku Rajská polévka 76g

Vitana, a.s. Bez lepku Rajská polévka 76g

Standardní polévka z bestsellerů s tradiční recepturou v bezlepkovém provedení. 3 porce. Sypká forma. Garantování bezlepkovosti, bez přidaného glutamátu, bez konzervantů, přirozeně neobsahuje mléko....

Cena: 30 Kč
Koupit  koupit

Bez lepku Hrachová se slaninou polévka 74 g

Bez lepku Hrachová se slaninou polévka 74 g

Standardní polévka z bestsellerů s tradiční recepturou v bezlepkovém provedení. 3 porce. Sypká forma. Garantování bezlepkovosti, bez přidaného glutamátu, bez konzervantů, přirozeně neobsahuje mléko....

Cena: 30 Kč
Koupit  koupit

Good Nature Express Diet - instantní polévka Žampionová 53 g

Good Nature Express Diet - instantní polévka Žampionová 53 g

Express Diet - instantní polévka je součástí 5denní proteinové diety, která představuje úplnou náhradu stravy pro redukci tělesné hmotnosti....

Cena: 74 Kč
Koupit  koupit

Good Nature Express Diet - instantní polévka Kuřecí 55 g

Good Nature Express Diet - instantní polévka Kuřecí 55 g

Express Diet - instantní polévka je součástí 5denní proteinové diety, která představuje úplnou náhradu stravy pro redukci tělesné hmotnosti....

Cena: 78 Kč
Koupit  koupit

Good Nature Express Diet - instantní polévka Rajčatová 57 g

Good Nature Express Diet - instantní polévka Rajčatová 57 g

Express Diet - instantní polévka je součástí 5denní proteinové diety, která představuje úplnou náhradu stravy pro redukci tělesné hmotnosti....

Cena: 75 Kč
Koupit  koupit