Brambor

Výsledky hledání

Rychlé odkazy na obsah článku:
Odrůdy a pěstování
Rané brambory
Podzimní příprava půdy pro brambory
Jak správně postříkat brambory
Sázení brambor v červenci
Techniky pěstování


Vybíráme z obsahu: V poslednich letech ma vsak pestovani vlastnich brambor na zahradkach klesajici tendenci, protoze brambory ze zahradky odbornici prirovnavaji k bramboram v BIO kvalite, jejichz cena take nakonec vyjde mnohem vyhodneji. V posledních letech má však pěstování vlastních brambor na zahrádkách klesající tendenci, protože brambory ze zahrádky odborníci přirovnávají k bramborám v BIO kvalitě, jejichž cena také nakonec vyjde mnohem výhodněji. Podzimni priprava pudy pro brambory Po sklizeni letosni urody zasejte na pozemek, na nemz chcete v pristim roce pestovat brambory, zelene hnojeni. Rane brambory Brambory neni vhodne pestovat stale na stejnem miste, jinak hrozi zamoreni hnilobami, hadatkem i mandelinkou. Rozlisujeme tri zakladni varne typy Varny typ A pevne lojovite brambory, ktere jsou nerozvarive, prijemne vlhke, velmi slabe az slabe moucnate, vhodne pro pripravu bramboroveho salatu i ke konzumu jako varene. Kdo pestuje vlastni, vi, ze neni brambor jako brambor! Jak spravne postrikat brambory Nejcastejsi chorobou je plisen bramborova. Nedostatecne vydychani brambor pozname podle potni vrstvy brambory jsou na povrchu vlhke.

Celý článek

Zaměření článku: brambory, pěstování, škůdci, druhy



Rychlé odkazy na obsah článku:
Přínosy syrových brambor na pokožku
Syrová brambora a výhody pro pleť
Recepty, jak použít syrové brambory na pokožku
Brambora na pleť diskuse


Vybíráme z obsahu: Bramborova maska pro mastnou plet Nastrouhejte syrove brambory tak jemne, jak je to mozne a aplikujte ji na oblicej jako masku.   Recepty, jak pouzit syrove brambory na pokozku Mezi nejcastejsi zpusoby, jak v kosmetice pracovat se syrovym bramborem, pri cisteni pleti je jeho nejjemnejsi nastrouhani.   Syrova brambora a vyhody pro plet Mnoho lidi uz zazilo blahodarne ucinky plynouci z pouzivani syrove brambory na cistou plet a pro boj proti koznim problemum, takze je to praxi prokazany lek. V mnoha pripadech je pro lepsi vysledky doporuceno, aby se nastrouhal cely syrovy brambor i s jeho slupkou a aplikoval se jako bramborova pasta na oblicej. Bramborova maska pro suchou plet Smichejte jeden syrovy brambor i se slupkou, s jednou okurkou, take s kuzi, dale s 1 zloutkem a salkem jogurtu. Bramborovy obklad na akne Oloupejte syrovy brambor a nakrajejte ho na slaboulinke platky, ktere pak prikladejte primo na akne, popaleniny cervene pupinky nebo take na bradavice.   Brambora na plet diskuse Jake mate s bramborem zkusenosti Vy? Bramborove pytlicky na vaky pod ocima Dobre umyjte jednu hlizu brambory a pak ji nastrouhejte na jemnem struhadle.

Celý článek

Zaměření článku: brambor na pokožku, brambora léčí akné, brambora na vaky pod očima, recepty na pleťové masky z brambor, brambora na pleť diskuse



Rychlé odkazy na obsah článku:
Recept na pravé francouzské brambory
Francouzské brambory ze syrových brambor
Francouzské brambory s uzeným masem
Francouzské brambory trochu jinak
Francouzské brambory se smetanou
Francouzské brambory se sýrem
Francouzské brambory podle Pohlreicha
Jak dělají francouzské brambory "kluci v akci“
Skautské brambory


Vybíráme z obsahu: Francouzské brambory ze syrových brambor Ingredience : 1,5 kg syrových brambor, 350 g měkkého salámu, 1 velká cibule, sůl, pepř, sladká paprika (dle chuti), 6 stroužků česneku, 3 vejce, tuk. Francouzske brambory ze syrovych brambor Ingredience 1,5 kg syrovych brambor, 350 g mekkeho salamu, 1 velka cibule, sul, pepr, sladka paprika dle chuti, 6 strouzku cesneku, 3 vejce, tuk. Francouzske brambory se smetanou Ingredience 500 g brambor, 120 ml smetany, 2 vejce, 100 g sunky, 80 g eidamu, cibule, olej na vymazani zapekaci misky, sul, pepr. Francouzske brambory trochu jinak Ingredience 3 tenke platky slaniny, 5 velkych brambor, 1 vetsi cibule, 1−2 strouzky cesneku, 150 g mekkeho salamu, 50 g tvrdeho syru na strouhani, 1 vejce, mleko, sul, pepr. Francouzske brambory s uzenym masem Ingredience 3 sterilovane okurky, 3 vejce, 300 g uzeneho masa, 1 kg brambor varenych ve slupce, 200 g cibule, 1 lzice plnotucne horcice, pepr, sul, olej. Francouzske brambory se syrem Ingredience 300 g brambor varenych ve slupce, 150 g sunky, 1−2 pikantni klobasky, 1 porek, 150 g strouhaneho syru, smetana, 1 vejce, morska sul, pepr, kmin, olivovy olej, popr. Francouzske brambory peceme tak dlouho, dokud nejsou vajicka dostatecne propecena a brambory pekne zlatave. Francouzske brambory podle Pohlreicha Ingredience 1 kg brambor, 400 ml smetany ke slehani, 0,5 kg syru emental nebo koreneneho syru, 1 slepici vejce, muskatovy orisek, pepr, maslo na vymazani zapekaci misky, utreny cesnek taktez na vymazani formy.

Celý článek

Zaměření článku: francouzské brambory, uzené maso, smetana, sýr, pohlreich, kluci v akci, ingredience, postup, skautské brambory



Rychlé odkazy na obsah článku:
Staročeský králík na smetaně
Králík na paprice
Králík na smetaně s houbami
Jak dělá králíka na smetaně Pohlreich
Jak dělají králíka na smetaně Kluci v akci
Králík na česneku


Vybíráme z obsahu: Jako příloha se doporučuje houskový knedlík, brambory nebo rýže. Jako priloha se doporucuje houskovy knedlik, brambory nebo ryze.

Celý článek

Zaměření článku: králík, maso, recept, kluci, smetana, česnek, paprika, houby, pohlreich, knedlíčky, rýže, brambor, příloha



Rychlé odkazy na obsah článku:
Použití česneku v kuchyni
Domácí léčba - česnek s medem
Vajíčkové jednohubky s česnekem
Česneková pomazánka
Česnekový dip
Tradiční český bramborák
Pečené brambory s česnekem


Vybíráme z obsahu: Pecene brambory s cesnekem Suroviny 150 g nivy 10 ks brambor sul barevny drceny pepr 2 strouzky cesneku susena petrzelka olej Postup Brambory dobre omyjte pod tekouci vodou, nejlepe pouzijte k vydrhnuti necistot kartacek. Tradicni cesky bramborak Suroviny 80 g hladke mouky 1 vejce 800 g brambor 34 strouzky cesneku majoranka sul slanina nemusi byt mlety cerny pepr nemusi byt olej Postup Brambory oloupejte, omyjte a osuste. Pečené brambory s česnekem Suroviny: 150 g nivy 10 ks brambor sůl barevný drcený pepř 2 stroužky česneku sušená petrželka olej Postup: Brambory dobře omyjte pod tekoucí vodou, nejlépe použijte k vydrhnutí nečistot kartáček. Tradiční český bramborák Suroviny: 80 g hladké mouky 1 vejce 800 g brambor 3–4 stroužky česneku majoránka sůl slanina (nemusí být) mletý černý pepř (nemusí být) olej Postup: Brambory oloupejte, omyjte a osušte. Těsto na bramboráky okořeňte pepřem, solí a majoránkou. Tradiční bramboráky se pečou na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. Upečené bramboráky položte nejprve na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Tradiční český bramborák můžete podávat samotný nebo jako přílohu k masu či masové směsi.

Celý článek

Zaměření článku: česnek s medem, jednohubky, pomazánka, dip, bramborák, brambory



Rychlé odkazy na obsah článku:
Nejlepší chlupaté knedlíky
Chlupaté knedlíky ze syrových i vařených brambor
Chlupaté knedlíky se zelím
Chlupaté knedlíky z vařených brambor
Chlupaté knedlíky ze syrových brambor
Chlupaté knedlíky s houbami


Vybíráme z obsahu: Chlupate knedliky ze syrovych i varenych brambor Suroviny 500 g syrovych brambor 125 g ve slupce varenych brambor 1 vejce 150 g hrube mouky dle potreby pridejte zalezi na druhu brambor cca 1 dcl mleka sul Postup... Chlupaté knedlíky ze syrových i vařených brambor Suroviny: 500 g syrových brambor 125 g ve slupce vařených brambor 1 vejce 150 g hrubé mouky (dle potřeby přidejte – záleží na druhu brambor) cca 1 dcl mléka sůl... Chlupate knedliky z varenych brambor Suroviny 750 g brambor 100 g krupicky 100 g hrube mouky 2 rohliky housky sul 600 g hlavkoveho zeli 25 g cibule kmin, cukr, ocet Postup Brambory uvarene ve slupce oloupejte, nechte vychladnout a nastrouhejte. Chlupate knedliky ze syrovych brambor Suroviny 800 g brambor 1 vejce 250 g polohrube mouky Postup Oloupane syrove brambory nastrouhejte a nechte chvili stat, aby pustily vodu. Chlupaté knedlíky ze syrových brambor Suroviny: 800 g brambor 1 vejce 250 g polohrubé mouky Postup: Oloupané syrové brambory nastrouhejte a nechte chvíli stát, aby pustily vodu. Chlupaté knedlíky z vařených brambor Suroviny: 750 g brambor 100 g krupičky 100 g hrubé mouky 2 rohlíky (housky) sůl 600 g hlávkového zelí 25 g cibule kmín, cukr, ocet Postup: Brambory uvařené ve slupce oloupejte, nechte vychladnout a nastrouhejte. Chlupaté knedlíky se zelím Suroviny: 700 g brambor 250 g hrubé mouky 1 vejce 350 g kysaného zelí mletý kmín sůl sádlo 1 velká cibule anglická slanina dle chuti Postup: Oloupané syrové brambory nastrouhejte na jemném... Vyždímané brambory vložte do větší mísy, přelijte horkým mlékem, promíchejte a nastrouhejte k nim oloupané vařené brambory.

Celý článek

Zaměření článku: brambory, zelí, houby, tradiční, staročeské



Rychlé odkazy na obsah článku:
Cuketové bramboráky na plech v troubě
Cuketové placky
Cuketové bramboráky s brambory
Cuketové bramboráky bez brambor
Cuketové bramboráky se sýrem
Cuketové bramboráky bez mouky
Cuketové bramboráky bez vajec


Vybíráme z obsahu: Cuketove bramboraky s brambory Ingredience 400 g nastrouhane cukety, 400 g brambor, 150 g tuku, 100 g hladke mouky, 5 lzic vlazneho mleka, 2 vejce, 4 strouzky cesneku, majoranka, pepr mlety, sul Technologicky... Cuketové bramboráky s brambory Ingredience: 400 g nastrouhané cukety, 400 g brambor, 150 g tuku, 100 g hladké mouky, 5 lžic vlažného mléka, 2 vejce, 4 stroužky česneku, majoránka, pepř mletý, sůl Technologický... Cuketove bramboraky bez brambor Ingredience 500 g cukety, 1 vejce, mleko, mouka, olej na smazeni, sul, majoranka Technologicky postup Cuketu nastrouhame nahrubo. Pokud se testo udela napul z brambor a napul z cuket, je vse stejne jako u bramboraku lze delat i tenke placicky a nemusi se davat tolik mouky. Cuketove bramboraky bez vajec Ingredience 2 ks strednich cuket, 6 strouzku cesneku, 250 g hladke mouky, kurkuma, sul, pepr mlety, majoranka, olej na smazeni Technologicky postup Pripravuji se stejne jako bramboraky,... Cuketove bramboraky na plech v troube Ingredience 500 g oloupanych brambor, 500 g cukety, 2 lzice rostlinneho oleje, 60 g ovesnych vlocek, 2 vejce, 4 strouzky cesneku, sul, pepr mlety, majoranka, 600 g syru... Cuketové bramboráky bez brambor Ingredience: 500 g cukety, 1 vejce, mléko, mouka, olej na smažení, sůl, majoránka Technologický postup: Cuketu nastrouháme nahrubo. Pokud se těsto udělá napůl z brambor a napůl z cuket, je vše stejné jako u bramboráků – lze dělat i tenké placičky a nemusí se dávat tolik mouky.

Celý článek

Zaměření článku: recepty z cukety, cukety, bramboráky, placky, ingredience, technologický postup, recept




LISTOVÁNÍ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15   Další


nabídka obchodu

Sonnentor Selské koření na brambory bio 18g

Sonnentor Selské koření na brambory bio 18g

Způsobů přípravy brambor je opravdu mnoho. Vařené, pečené, šťouchané, jako bramborová kaše nebo bramborové knedlíky. Bez brambor si náš jídelníček neumíme představit. O změnu a šmrnc se postará „Selské koření na brambory“ s petrželí, saturejkou, rozmarýnem, galgánem, cibulí a špetkou papriky. S okvětními lístky měsíčku a chrpy se zlatavé hlízy nebo bramborové těsto stanou opravdovou pastvou pro oko.Složení:...

Cena: 67 Kč
Koupit  koupit

Styx Bramborový balzám na ruce 50 ml

Styx Bramborový balzám na ruce 50 ml

Na přelomu 19. století používali rakouští farmáři šťávu ze syrových brambor k péči o své namáhané ruce. Dopřejte vašim rukám i vy dokonalou a výjimečnou péči! Moderní a šetrná výroba je zárukou kvality. Certifikováno laboratoří LACON....

Cena: 210 Kč
Koupit  koupit

Cereus Bio- Římský kmín mletý 35g

Cereus Bio- Římský kmín mletý 35g

Aromatičtější bratr klasického kmínu je doma zejména v indické kuchyni, například v rozličných směsích kari koření, ale není to jen výhradní záležitost této kuchyně. Najdete ho také v mexickém chilli con carne nebo orientálním kuskusu. Vyzkoušejte ho do pečených brambor nebo k okořenění francouzských či holandských sýrů, získáte nezapomenutelný chuťový zážitek. Složení:  Produkt kontrolovaného...

Cena: 45 Kč
Koupit  koupit

Cereus Bio- Kmín celý 60g

Cereus Bio- Kmín celý 60g

Jak by chutnal chléb nebo zelná polévka bez tohoto koření? Raději si ani nepředstavovat. Hořko-sladká chuť kmínu je zcela nenahraditelná jak v chlebových těstech, tak třeba i sýrech, ale také dokonale obohacuje chuť brambor či rozličných pokrmů se zelím. Kmín a houby spolu tvoří  dokonalý pár, který najdeme jen zřídkakdy. Vyzkoušejte proto houbový guláš s tímto kořením a přesvědčte se sami. Složení: ...

Cena: 45 Kč
Koupit  koupit

OVKO Dětská výživa s bramborem a hovězím masem OVKO 190g - BIO

OVKO Dětská výživa s bramborem a hovězím masem OVKO 190g - BIO

Popis: Bio dětská výživa - karotka, brambor a hovězí Zeleninovo-masový příkrm pro děti od ukončeného 4. měsíce. Chutná směs s karotkou, bramborami a hovězím masem. Složení: pitná voda, karotka* 30 %, brambory* 25 %, hovězí maso* 8 %. Suroviny označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Výživová hodnota na 100 g: Energetická hodnota 196 kJ / 47 kcal Tuky 1,76 g Sacharidy 7,36 g cukry...

Cena: 32 Kč
Koupit  koupit

Ceria Hraška na obalování 250g

Ceria Hraška na obalování  250g

Lahodná hrachová směs pikantní s chilli a česnekem. Lahodná, výživná obalovací směs hrachu a bezlepkových obilovin, která umožňuje rychlé a zdravé obalování bez použití vajec. Těstičko z Hrašky dobře drží, neodpadává, skvěle chutná a i přesto, že jej smažíme je velmi zdravé! Hrách samotný je velmi sytnou potravinou s vyšším obsahem bílkovin a nižším obsahem sacharidů oproti brambor. Hrách obsahuje...

Cena: 37 Kč
Koupit  koupit

Dragon superfoods Quinoa trojbarevná BIO RAW 300g

Dragon superfoods Quinoa trojbarevná BIO RAW 300g

Inkové nazývají quinou matkou obilí (i když se ve skutečnosti nejedná o obilninu, ale o semena druhu merlíku). Quinoa obsahuje vysoké množství bílkovin vzácné vyváženým podílem aminokyselin. Je lehce stravitelná. Používá se jako příloha místo rýže či brambor, jako základ sytých salátů a zavářky do polévek, nebo k přípravě sladkých kaší a nákypů. Bílá a červená quinoa obohacená o černou odrůdu, která...

Cena: 124 Kč
Koupit  koupit

Ceria Mahá koření 100 g

Ceria Mahá koření 100 g

Mahá koření je vyvážená směs koření s prastarou tradicí. Dodá jídlu výbornou chuť a má příznivé účinky na náš organismus. Směs je balena ihned po namíchání a tak se dlouhodobě uchovávají unikátní vlastnosti použitých surovin. Způsob použití: POUŽITÍ PŘÍMO – koření sypeme přímo do pokrmu, do pomazánek, do vody na vaření brambor. Přidáváme do těst na slané pečivo a chleba apod. ORESTOVÁNÍ NA OLEJI –...

Cena: 31 Kč
Koupit  koupit

Rapunzel Lněný olej lisovaný za studena 100ml-BIO

Rapunzel Lněný olej lisovaný za studena 100ml-BIO

Lněný olej za studena Rapunzel BIO Tento olej ze semínek zlatého lnu byl vyroben nejšetrnější možnou technologií OXYGUARD , aby byly přítomné esenciální mastné kyseliny co nejvíce chráněny před oxidací (žluknutím). Tyto cenné látky, zejména dvakrát nenasycená kyselina linolová (omega-6 mastná kyselina) a třikrát nenasycená kyselina linolenová (omega-3 mastná kyselina), se nacházejí ve lněném oleji...

Cena: 97 Kč
Koupit  koupit